Belediye'den cam dönüşüm seferberliği

18-09-2015 Belediyesi, çevre konusunda toplumsal bilinci arttırıp, farkındalık oluşturacak yeni bir adım daha atarak, cam geri dönüşümü için düğmeye bastı. Mustafakemalpaşa Belediyesi,

Belediye'den cam dönüşüm seferberliği

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevre konusunda toplumsal bilinci arttırıp, farkındalık oluşturacak yeni bir adım daha atarak, cam geri dönüşümü için düğmeye bastı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, cam atıklarının geri dönüşümüyle ilgili Anadolu Cam ve AŞM Geri Dönüşüm firmasıyla işbirliği protokolü imzaladı. Mustafakemalpaşa'da cam geri dönüşümünü başlatmak üzere Anadolu Cam tarafından 40 adet cam kumbarası,  Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Anadolu Cam yetkilileri Volkan Aydeniz ve Emrah Mataracı, AŞM Geri Dönüşüm yetkilisi Şafak Bayrak,Temizlik İşleri Müdür Vekili Sedat Sevim ve Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu'nun katılımıyla düzenlenen imza töreni ile teslim edildi. Belediye Başkanı Sayın Sadi Kurtulan yaptığı konuşmada, kullanılmış cam ambalajların kaynağında evsel atıklarından ayrı toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerini kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüştürmeyi amaçladıklarını dile getirdi.   'Cam değerlidir, çöpe atmayalım'   Cam geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna büyük katkılar sağladığını söyleyen Başkan Kurtulan; " Çevre ve geri dönüşüm eğitimleri öncelikle aileden başlıyor. Gelecek nesillere çevre bilincini ve cam geri dönüşümünü  en doğru şekilde aktarırsak, ülkemizin kazancı artacaktır. Daha temiz bir Mustafakemalpaşa  için attığımız bu adımın kapsamını genişleteceğiz. Sürdürülebilir olan bu projeyi Mustafakemalpaşalılara çok iyi anlatıp, duyuracağız. Halkın ortak kullanım alanlarına yerleştirilen kumbaralara  sahip çıkarak, cam ambalaj atıklarını çöpe atmadan bu kumbaralarda toplayacağız. Halkımızın da bu seferberliğe duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Tüm paydaşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.   'Örnek proje tasarruf sağlıyor'   Anadolu Cam  yöneticisi Emrah Mataracı ise doğal kaynakların tükendiği ve çevre kirliliğinin önemli boyutlara ulaştığı günümüzde, tüm atıkların geri kazanımında olduğu gibi cam geri kazanımının da önemli ve yaygın olduğuna dikkat çekti. Mataracı; "  Camların toplanarak geri kazanılmasıyla enerji tüketiminde %25, hava kirliliğinde %20, maden atığında %80, su tüketiminde  ise %50 azalma sağlanır. Kum, soda, kireç gibi doğal kaynakların tasarrufu öne çıkar. Çöp depolama sahalarının ömrü uzar, doğal kaynaklar korunur ve atık bertaraf maliyetleri azalır. Cam geri kazanımının tercih edilmesinin başka bir  nedeni de  eski camdan üretimin daha ekonomik olmasıdır. Mustafakemalpaşa'da başlatılan bu uygulama diğer kentlere de örnek olacaktır. Projeye verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan'a teşekkür ediyorum" dedi.