Belediye’de yoğun kar mesaisi

12-12-2013 etkili olan kar yağışı nedeniyle Belediye ekipleri tarafından buzlanma tehlikesine karşı tuzlama ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Hafta başında etkili olan

Belediye’de yoğun kar mesaisi

Mustafakemalpaşa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Belediye ekipleri tarafından buzlanma tehlikesine karşı tuzlama ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Hafta başında etkili olan kar yağışı ve don olaylarına karşı yollarda meydana gelen buzlanmalar sonucu sürücülerin zorluk yaşamaması için önlem alan Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kar mesaisi yapıyor. Belediye’ye bağlı ekipler, Salı günü başlayan ve merkezde 50 santimetreyi bulan kar yağışı nedeniyle özellikle ana arterlerin açık tutulması için büyük çaba harcıyor. Vardiyalı olarak çalışan 20 kişilik ekip, kar yağışının yoğunlaştığı akşam saatlerinden, sabahın ilk ışıklarına kadar tüm imkânları seferber etti. Balıkesir Caddesi Devlet Hastanesi güzergâhı başta olmak üzere, Bursa Caddesi, 14 Eylül Bulvarı, Kirmasti Köprüsü ve Karşıyaka’daki ana arterler üzerinde tuzlama çalışmaları yapıldı. Çalışmalarda 15 ton kumlu tuz kullanıldı. Kriz masası oluşturuldu   Meteorolojinin yoğun kar uyarısının ardından kriz masası oluşturduklarını ve bugüne kadar yapılan çalışmalarda aksama yaşanmadığını söyleyen Belediye Başkanı Başkan Sadi Kurtulan, yollarda trafik akışının aksamaması amacı ile olası buzlanmaya karşı yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Başkan Kurtulan; “ 1 greyder, 2 kamyon, 6 traktör, 1 kepçe ve 1 kontrol aracı ile birlikte tüm imkânlarımızı seferber ettik.  Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler anında giderildi. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Yolların açık tutulması ve vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmesi amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz ”dedi.