Belediye’de kar teyakkuzu

06-01-2015 Belediyesi, kar yağışlarına karşı teyakkuza geçerek, tüm hazırlıklarını tamamladı. Mustafakemalpaşa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri tarafından buzlanma tehlikesine karşı

Belediye’de kar teyakkuzu

Mustafakemalpaşa Belediyesi, kar yağışlarına karşı teyakkuza geçerek, tüm hazırlıklarını tamamladı. Mustafakemalpaşa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri tarafından buzlanma tehlikesine karşı tuzlama ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Hafta başında etkili olan kar yağışı ve don olaylarına karşı yollarda meydana gelen buzlanmalar sonucu sürücülerin zorluk yaşamaması için önlem alan Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kar mesaisi yapıyor. Vardiyalı olarak çalışan 15 kişilik ekip, kar yağışının yoğunlaştığı akşam saatlerinden, sabahın ilk ışıklarına kadar tüm imkânları seferber etti. Balıkesir Caddesi Devlet Hastanesi güzergâhı başta olmak üzere, Bursa Caddesi, 14 Eylül Bulvarı, Kirmasti Köprüsü ve Karşıyaka’daki ana arterler üzerinde tuzlama çalışmaları yapıldı. Çalışmalarda 10 ton kumlu tuz kullanan ekipler, uzak mahalle yollarının açık tutulması içinde Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak görev yapıyor. ‘İmkânlarımızı seferber ettik’   Belediye Başkanı Başkan Sadi Kurtulan, meteorolojinin yoğun kar uyarısının ardından kriz masası oluşturduklarını ve bugüne kadar yapılan çalışmalarda aksama yaşanmadığını söyledi. Başkan Kurtulan; “ 2 iş makinesi, 2 kamyon, 2 traktör ve 1 kontrol aracı ile birlikte tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ekiplerimiz 24 saat görev başında. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler anında giderildi. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Yolların açık tutulması ve vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmesi amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz ”dedi.