Belediye Bölge Tiyatromuz Çalışmalarına Başladı

21-08-2009 bir süre ara veren Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu yeniden perde demeye hazırlanıyor. 2009 – 2010 sezonunu her sezon olduğu gibi

Belediye Bölge Tiyatromuz Çalışmalarına Başladı

Çalışmalarına bir süre ara veren Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu yeniden perde demeye hazırlanıyor. 2009 – 2010 sezonunu her sezon olduğu gibi bu kez de bir Türk Klasiği ile açmayı planlayan bölge tiyatrosu gençlik grubu, Türk Tiyatrosu’nda yazılan ilk oyun olan İbrahim Şinasi Efendi’nin “Şair Evlenmesi” adlı oyununu çalışıyor.

Önümüzdeki günlerde sahne alacak oyun; Şair ruhlu, fakir bir genç olan Müştak Bey’in Sevdiği Kumru hanımla, kılavuz ve yenge hanımlar aracılığıyla evlenmek istemesi üzerine bir düğün yapılması ancak görücü usulü yapılan nikahta Müştak Bey’in Kuru Hanım yerine onun yaşlı ve çirkin ablası Sakine Hanımla nikahlanmasıyla karışan işleri ele alıyor.