Belediye Başkanları Mustafakemalpaşa'da buluştu

21-01-2016 Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Bursa Belediye Başkanları Aylık Koordinasyon Toplantısı Mustafakemalpaşa'da yapıldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yeni

Belediye Başkanları Mustafakemalpaşa'da buluştu

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Bursa Belediye Başkanları Aylık Koordinasyon Toplantısı Mustafakemalpaşa'da yapıldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yeni yılın ilk toplantısında, Mustafakemalpaşa'daki yatırım ve projeler masaya yatırıldı. Öğretmenevi'ndeki yemeğin ardından Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte AK Partili 14 belediye başkanı, başkan yardımcıları, parti teşkilatı üyeleri ve belediye bürokratları katıldı. 4 saatlik toplantıda bir sunum yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 7 yıllık hizmet dönemini anlattı.   'Alt yapı ve ulaşıma çözüm yolda'   Yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Kurtulan; Gençlik Yaşam Spor Merkezi'nden, Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi'ne, Yunus Emre Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'nden, Kent Parkı'na kadar bir çok projenin hazırlıklarının tamamlandığını belirterek; " Mustafakemalpaşa'nın sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak bu yatırımları Büyükşehir ile birlikte hayata geçireceğiz" dedi. 131 mahalleye ulaşan hizmet potansiyeli ile merkez-kırsal ayırt etmeden tüm bölgelere hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın en önemli sorunu olarak görülen  alt yapı ve ulaşımda da BUSKİ ve BURULAŞ'ın destekleriyle çözüm sürecine girdiklerini kaydetti. Bütünşehir uygulamasının Mustafakemalpaşa'nın her yönden kalkınması için büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; " 2016 yılı, değişim ve dönüşüm yılı olacak. Eskiyen alt yapının yenilenmesi için tüm hazırlıkları tamamlıyoruz. Kırk yıldır alt yapısına el atılmayan su, kanalizasyon ve benzeri hizmetler için projelendirme çalışmaları tamamlanan alt yapı hamlesi, önümüzdeki iki yıl içerisinde hayata geçirilecek. İçme suyu için gölet projesi ise BUSKİ tarafından hazırlanıyor.  Artan trafik yükünü hafifletecek olan 3. ve 4. köprü projeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanılıyor. Sosyal tesislerden, kırsal kalkınmaya, termal turizmden, sporda tesisleşmeye kadar hizmete alınacak bir çok proje, Mustafakemalpaşa'nın marka değerini yükseltecek" dedi.   'Hizmetler daha çok hissedilecek'   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de Büyükşehir Yasası'nın uygulamaya girmesiyle Mustafakemalpaşa'nın en ücra bölgelerine kadar ekipler göndererek, sorunların tespit edildiğini belirtti. Mustafakemalpaşa'ya yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştiren Başkan Altepe; " Mustafakemalpaşa'ya 2016 yılında BUSKİ'de dahil olmak üzere 80 milyonluk bir yatırım programı planlandı. Projelerimizin birçoğu başladı. Bir yandan  merkezlere sosyal tesisler ve yeni yaşam alanları kurarken, mahalleye dönüşen köylere de tarım ve hayvancılık gibi üretim alanlarında desteğimizi sürdürerek çiftçimizin yüzünü güldürüyoruz. 2016 yılı, Büyükşehir hizmetlerinin Mustafakemalpaşa'da daha çok hissedileceği bir dönem olacak" dedi. Koordinasyonu öne alan çalışmaların süreceğini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'da, Mustafakemalpaşa'ya yapılacak yatırımların takipçisi olacaklarını dile getirdi.