Geri Dön

Başkanımız Erzurumlular Derneği Yemeğinde

17-08-2009 Atatürk Üniversitesi Mezunu olan ve Erzurum ile gönül bağına büyük önem veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Erzurum Dernekleri

Başkanımız Erzurumlular Derneği Yemeğinde

17-08-2009 Atatürk Üniversitesi Mezunu olan ve Erzurum ile gönül bağına büyük önem veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Erzurum Dernekleri

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunu olan ve Erzurum ile gönül bağına büyük önem veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu tanışma ve dayanışma yemeğine katıldı.

Geceye Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektör’ü Prof.Dr.Hikmet Koçak, rektör yardımcısı Prof. Dr.Sait Keleş ile Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, onur konuğu olarak davet edildi.

Yemek öncesi Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile tarihi Merinos Tren istasyonu bahçesinde bir araya gelen Rektör Prof.Dr.Hikmet Koçak, rektör yardımcısı Prof. Dr.Sait Keleş ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan uzun süre sohbet etti.

Daha sonra Bursa’nın tarihi yerlerini gezen Başkan Kurtulan, Rektör Koçak ile beraberindeki heyet, federasyonun düzenlemiş olduğu yemeğe katıldı.

Yemekte konuşan Federasyon başkanı Ömer Ömeroğulları, Bursa’da 450 bin Erzurum da ise 360 bin Erzurumlunun yaşadığına dikkat çekti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Erzurum’un eğitim, kültür ve bir ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin kalesi olduğunu söyleyerek,Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin Erzurum’da atılmasının tesadüf olmadığını kaydetti.

Federasyon çatısı altında bulunan derneklerin Bursa’ya gelen Erzurumluların sosyal, kültürel faaliyetlere katılmasında ve kaynaşmasında önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Kurtulan,“Erzurum Dadaşı, erlik ve yiğitlik timsalidir.Gelenek ve göreneklerine bağlı olan Erzurum Dadaşının bu örnek davranışı doğuştandır. Erzurumluya sahip çıkan ve Erzurum kültürünün yaşamasında derleyip toparlayıcı olan derneklere ve çatısı altında toplanılan federasyona düzenlemiş olduğu yemekten dolayı teşekkür ederim.”dedi.