BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

12-05-2024 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Başkan Erdem mesajında ‘’Türk tarihi boyunca kadını ve kadının tarihteki değerini unutmamak gerekir.  Türk kadını, göstermiş olduğu cesaret ve fedakârlık ile tarih boyunca öne çıkmıştır. Kahraman Anadolu kadını Milli Mücadele’nin kahramanlarıyla omuz omuza savaşarak, güçlü toplum ve güçlü kadının temellerini atmışlardır. Kurtuluş savaşımızın kadın kahramanlarından Halide Edip Adıvar, Kara Fatma, İlk kadın Doktor Safiye Ali, İlk Kadın öğretmen Refet Angın, ilk zabıta memuru Afife İpek ve Türk tarihinin nice kahraman kadınları… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” Güçlü kadın güçlü toplumdur. Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren merhametiyle sevgisiyle bizleri kucaklayan, hayatımızın her anında fedakârlıklarıyla hayatlarımıza dokunan annelerimizi unutmamalıyız. Türk milleti bağımsızlığını ve gücünü bir anneye borçludur. Ebediyete uğurladığımız başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere vefat eden tüm annelerimize Allah’tan rahmet, bizlere varlığıyla güç veren annelerimizin ve yüreğinde annelik sevgisi taşıyan tüm kadınlarımızın anneler gününü kutlarım. ‘’Dedi.