Geri Dön

Başkan Sadi Kurtulan Demokrasinin Uç Beyleri Muhtarlarla Buluştu

21-07-2009 Başkanı Sadi Kurtulan, Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katılımıyla demokrasinin uç beyleri muhtarlarla kahvaltı da buluştu. 20 Temmuz 2009 Salı günü Öğretmenevi’nde

Başkan Sadi Kurtulan Demokrasinin Uç Beyleri Muhtarlarla Buluştu

21-07-2009 Başkanı Sadi Kurtulan, Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katılımıyla demokrasinin uç beyleri muhtarlarla kahvaltı da buluştu. 20 Temmuz 2009 Salı günü Öğretmenevi’nde

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katılımıyla demokrasinin uç beyleri muhtarlarla kahvaltı da buluştu.

20 Temmuz 2009 Salı günü Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; Milletvekili Ali Koyuncu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Daire Amirleri, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz ve mahalle muhtarları katıldı.

29 Mart yerel seçimlerinde yetki alan muhtarlarla mahallelerdeki sorun ve önerilerin görüşüldüğü ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Sadi Kurtulan, bu toplantıların en az iki ayda bir yapılacağını belirterek toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür etti.

Yerel seçimlerde vatandaşa hizmet için yola çıktıklarını dile getiren Başkan Kurtulan, önümüzdeki 5 yılda bu yoldan yüzlerinin akıyla çıkacaklarını ifade ederek “ Mahallelerimizde seçilmiş insanların yani sizlerin gözümüz kulağımız olduğunuzu biliyoruz. Hepinizin fiziki istekleri var ve bu isteklerinizde sabırsız olduğunuzu biliyoruz. Yapılacak işlere öncelik sırası veriyoruz. Bunlardan ilki doğalgaz ve alt yapı çalışmaları. Önümüzdeki günlerde yol çalışmalarına başlıyoruz. Bize teslim edilen bu mekânda milletimizin parasını boşa harcamamız gerek.

Mustafakemalpaşalılardan fedakârlık bekliyoruz. Seçilmişi, atanmışıyla burada yaşayan insanlarla bir araya gelmeli ve çözüm üretmeliyiz. Gelecek 5 yılda neler yapacağız bunların statik planlarını hazırlıyoruz. Bir cemiyette huzur ve mutluluk zengin olmaktan değil, paylaşmaktan geçiyor. Mahalle kavramı ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek eksiklikleri tamamlamak bizim görevimiz. Benim kapım hepinize açık. Bu ilçede birikmiş sorunları halletmemiz gerekli. Geçmişi karalayarak ilerleyemeyiz, biz gelecek için neler yapabiliriz sizlerle beraber çözüm üreteceğiz” dedi. Milletvekili Ali Koyuncu da yaptığı konuşmasında “ Yerel seçimler neticesinde mahalle halkının teveccühü ile muhtar seçildiniz. Mustafakemalpaşa halkı Ak Partiye teveccüh göstererek bizleri tercih etti. Bu sorumluluk bilinciyle bugün sizlerle bir araya gelmek istedik. Muhtarlıklar sorunların ilk iletildiği önemli birimlerdir. Vatandaşların ulaşabildiği ilk insan sizsiniz. Mahallenin zengini, fakiri, muhtacını yine en iyi bilen sizlersiniz. Bu ilçe hepimizin.Bir haftadır başkanımla beraber geziyoruz. Her mahallede çok ciddi sorunlar var. Çok çalışmak lazım. Planlı programlı hareket etmeliyiz. Sizler halkın temsilcilerisiniz. Sizlerin vereceği fikir ve öneriler bizim için çok önemli. Bu şekilde çalışarak Mustafakemalpaşa halkının dualarını alırsak bizlerde önce vicdanımıza sonra vatandaşımıza hesabımızı veririz” dedi.

Konuşmaların ardından muhtarlar yaşadıkları sorunlardan bahsederek konularıyla ilgili bilgiler aldı. Yaklaşan ramazan ayı ile birlikte muhtaç ailelere belediye olarak yapılacak yardımlarda her mahallede ihtiyaç sahipleri vatandaşların ve mahallelerin öncelikli sorunlarının neler olduğunun belirlenmesi için muhtarlara anket formları dağıtıldı.

Mustafakemalpaşa’nın sorunlarının ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıdan muhtarlar, Milletvekili Ali Koyuncu ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederek, sorunlarına gösterilen duyarlılıktan ötürü memnuniyetlerini dile getirdi.