Geri Dön

Başkan Kurtulan: Milletimizin başı sağolsun

02-06-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, millet olarak iki ayrı acıyı birlikte yaşadığımızı belirterek, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Başkan Kurtulan, yaptığı açıklamada

Başkan Kurtulan: Milletimizin başı sağolsun

02-06-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, millet olarak iki ayrı acıyı birlikte yaşadığımızı belirterek, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Başkan Kurtulan, yaptığı açıklamada

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, millet olarak iki ayrı acıyı birlikte yaşadığımızı belirterek, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Başkan Kurtulan, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bugün iki acıyı birlikte yaşayan bir milletiz. İskenderun’da meydana gelen menfur olayda 6 vatan evladımız şehit olmuştur. Kendilerine Allah’tan rahmet, yüce Türk milletine de başsağlığı diliyorum.

İkincisi de merhum Akif’in “Tek dişi kalmış canavar” diye tabir ettiği, diğer mısralarında “Zalimi sevmem, zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp küfredemem” dediği satırları, yaşadığımız bugünlerde Gazze’de bir insanlık trajedisini ortadan kaldırmak üzere yola çıkan şefkat ve merhamet gemilerinin İsrail tarafından nasıl karşılandığını bütün dünya gördü. 32 devletten yüzlerce insanın farklı din, farklı dil, farklı kökenden gelen insanların, oradaki insanların acısını dindirmek için yola çıkan şefkat elinin neye maruz kaldığını bütün dünya gördü.

Biz yine şefkatin, merhametin temsilcileri olarak yolumuza devam edeceğiz ama bu vahşeti bütün dünya görecek ve lanetleyecek. Bu yüce Türk milletinin ruhundaki kahramanlığı ve şefkati bir kere daha görmenin kıvancını ve mutluluğunu yaşarken dünyada tek dişi kalmış canavarlığın da bütün dünya tarafından bilinmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.

Dünyada paylaşılması gereken iki şey var; Sevgi, kardeşlik, barış. Kederleri paylaşarak dindirebiliriz. Dünyanın her zamankinden fazla barışa ihtiyacı olduğu bu günlerde hepimiz bu konularda gerekli reaksiyon ve tepkiyi göstermenin insanlık adına bir görevimiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bir daha bu acıları bu milletin yaşamamasını, insanlık aleminin bunu bir daha yaşamamasını temenni ediyorum.

Gelen en son kötü haberin bu olmasını diliyorum.”