Başkan Kurtulan’ın 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

23-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 103’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kurtulan’ın 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Başkan Kurtulan mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Basın yayın kuruluşları toplumumuzun haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli kurumlarımızdır. Bu kurumları ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın-yayın çalışanları ise bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Basın-yayın kuruluşları her anlamda (ekonomik, siyasi vb) bağımsız ve özgür olmadıkları, haberleri yorum katmadan, olduğu gibi ve tarafsız olarak halka aktarmadıkları sürece toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı olarak yapmış sayılmazlar. İşte bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Tarihin her dönemindeki bu sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte daha fazla önem arz etmektedir.

Bu vesileyle; insanların vazgeçemeyeceği en önemli unsurlardan birisi olan demokrasinin besin kaynağı durumundaki özgür haberleşmeyi sağlayan değerli basın mensuplarının ve basının her kademesinde görev yapan tüm emektarlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı ve Basında sansürün kaldırılışının 103’üncü yıl dönümünü kutlarım.”