Geri Dön

Başkan Kurtulan, İl Genel Meclisi’nde hizmet ve projelerini anlattı

13-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, konuk Belediye Başkanı olarak katıldığı Bursa İl Genel Meclisi (İGM) Eylül Ayı Toplantısı’nda önemli açıklamalarda

Başkan Kurtulan, İl Genel Meclisi’nde hizmet ve projelerini anlattı

13-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, konuk Belediye Başkanı olarak katıldığı Bursa İl Genel Meclisi (İGM) Eylül Ayı Toplantısı’nda önemli açıklamalarda

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, konuk Belediye Başkanı olarak katıldığı Bursa İl Genel Meclisi (İGM) Eylül Ayı Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.
     Etkin ve sürekli hizmet anlayışı ile Mustafakemalpaşa’nın geleceğini düşünerek büyük projelere imza atma gayreti içinde olduklarını söyleyen Başkan Kurtulan, tarım ve eğitim alanındaki yatırımlar için de İl Genel Meclis Üyeleri’ne çağrıda bulundu.
Her ay bir Belediye Başkanı’nı misafir eden Bursa İl Genel Meclisi’nin Eylül ayındaki konuğu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan oldu.
     Toplantıda, göreve geldiği günden bu yana Mustafakemalpaşa’da yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında İl Genel Meclis Üyeleri’ne sunum yapan Başkan Sadi Kurtulan, özellikle sosyal yaşam alanlarının arttırılmasına öncelik verdiklerini dile getirdi.
 
     ‘Mustafakemalpaşa’nın çehresi değişecek’
 
     İGM üyelerine sinevizyon gösterimi ile hizmetlerini anlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Adnan Menderes Meydanı ve Mustafakemalpaşa Deresi ve Çevresi Rekreasyon Projeleri’nin hayata geçirilmesiyle Mustafakemalpaşa’nın çehresinin değişeceğini, Tümbüldek Kaplıcaları’nın modernizasyonuyla da termal turizm potansiyelini arttırdıklarını ifade etti.
     Başkan Kurtulan; “ Siyaset, milletimize hizmet etmenin en güzel yollarından biri. Bunun da temelinde, karşılıklı dayanışma ve ekip çalışması yatıyor. Mustafakemalpaşa’da insanlarımızın nefes alabileceği ortamlar oluşturmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Bunun için hazırlanan Mustafakemalpaşa Deresi ve Çevresi Rekreasyon Projesi ihale aşamasına geldi. Adnan Menderes Meydanı’nı da bitirmek üzereyiz. Vatandaşlarımızın sosyal ve sportif amaçlı hizmetlerde yararlanabilmesi amacıyla Etibank karşısında bulunan 60 dönümlük alanda bir spor kompleksi inşası da gündemimizde bulunuyor. İl Genel Meclisi’nden buraya bir kapalı yüzme havuzu kazandırılması noktasında destek bekliyoruz. Üst yapı hizmetlerinin her mahalleye götürülmesinde büyük yol kat ettik. Elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları da etaplar halinde hızla sürüyor. Mustafakemalpaşa’nın en önemli sorunlarının başında gelen altyapı sıkıntısına da çözüm üretmek için çalışıyoruz” dedi.
 
     ‘Üreticilerin tarımsal yatırımlara ihtiyacı var’
 
     Mustafakemalpaşa’nın bir tarım ilçesi olarak, tarım ve süt ürünlerine dayalı sanayi ile kalkınmayı hedeflediğine dikkat çeken Başkan Kurtulan, bu yönde projelendirilmiş olan Ovaazatlı Beldesi’ndeki biber kurutma tesisi ile Çeltikçi Beldesi’ndeki soğuk hava deposunun hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
     Başkan Sadi Kurtulan; “ Tarım, Mustafakemalpaşa’nın can damarı. Üreticilerimizin de bu tesislere ihtiyacı var. Ayrıca deprem kuşağı içinde bulunan 55 yıllık Kız Meslek Lisesi’nin yeni yerinde yapılması içinde İl Genel Meclis Üyeleri’nden destek istiyoruz. Mustafakemalpaşa ilerleyen günlerde birikimleri ve potansiyeliyle yalnızca Bursa’nın değil, Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri olacaktır. Yeter ki Mustafakemalpaşa’ya hizmet ettiğimizi unutmayalım, işbirliği yaparak, birlik ve beraberliğimizi güçlü kılalım” dedi.
     Toplantının sonunda soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İl Genel Meclis Üyeleri’ne duyarlılık ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

.

.

.