Geri Dön

Başkan Kurtulan, gazetecileri unutmadı

11-01-2012 demokrasinin öznesi’         Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilçedeki basın mensuplarını ziyaret ederek kutladı.       Mustafakemalp

Başkan Kurtulan, gazetecileri unutmadı

11-01-2012 demokrasinin öznesi’         Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilçedeki basın mensuplarını ziyaret ederek kutladı.       Mustafakemalp

‘Basın demokrasinin öznesi’
 
 
    Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilçedeki basın mensuplarını ziyaret ederek kutladı.
 
    Mustafakemalpaşa’da yayınlanan gazetelere misafir olan Başkan Kurtulan, basın mensuplarının gününü kutladığı anlamlı ziyaretinde, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda olan basının, farklı düşünce ve görüşleri nesnel bir şekilde ortaya koyarak, toplumun bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük rol oynadığını ifade etti.
Tüm basın mensuplarına üzerinde, çalıştıkları gazete ve ajansların logosu bulunan kupa hediye eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu yıl 51. yıldönümü kutlanan ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde şu mesajı verdi;
 
    “Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk basının önemini "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözleriyle dile getirmiştir.
Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Kurumların yaptığı çalışmaların halkımıza doğru ve zamanında iletilmesinde, başarıların alkışlanmasında, sorunların daha hızlı giderilmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde önemli bir yere sahip olan basın mensupları idarecilerin de destekçisidirler. Bağımsız ve güçlü basın, demokrasi için yaşamsal öneme sahiptir. Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağı aşikârdır. Görevlerini icra ederken, her türlü yıpranmaya maruz kalan, güçlükler ve sorunlar yaşayan gazetecilerimiz, yaşadıkları tüm olumsuz koşullara rağmen görevlerini büyük bir şevk ve içtenlikle yerine getirmektedirler. Yöremizde yaşanan her türlü gelişmelerden anında haberdar olmamızı sağlamak adına özveriyle çalışan yerel basınımıza, kentimizin, her açıdan gelişimini sağlamaya yönelik çalışmalarımızda da daima yanımızda olmasından dolayı içtenlikle teşekkür ederim.

    Bu duygularla
; gazete, radyo, dergi, internet ve televizyon başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda ilkeli, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde hareket eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim."
 
.
.
.