Geri Dön

Başkan Kurtulan; "Fitne şebekelerine geçit yok "

22-07-2016 Tüm yurtta olduğu gibi Mustafakemalpaşa'da da 15 Temmuz Darbe Kalkışması'na karşı demokrasi nöbetleri sürüyor.

Başkan Kurtulan; "Fitne şebekelerine geçit yok "

22-07-2016 Tüm yurtta olduğu gibi Mustafakemalpaşa'da da 15 Temmuz Darbe Kalkışması'na karşı demokrasi nöbetleri sürüyor.

Başkan Kurtulan; "Fitne şebekelerine geçit yok "

Tüm yurtta olduğu gibi Mustafakemalpaşa'da da 15 Temmuz Darbe Kalkışması'na karşı demokrasi nöbetleri sürüyor.Türk Milleti'nin iradesine el koymak isteyen darbe girişimini ilk akşamdan itibaren  Adnan Menderes Meydanı'nda protesto eden Mustafakemalpaşalılar, bir kez daha birlik ve beraberlik gösterisinde bulundu.Vatandaşlar, udi sanatkar Yücel Kaydı'nın tasavvuf konserine ev sahipliği yapan demokrasi nöbetinde Türk bayraklarıyla meydana akın etti.Genç şair Özgür Atasoy'un şiir okuduğu gecede konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 1960'tan beri yaşanan darbelerin mağduriyetini ülke olarak yaşadıklarını fakat milletin 16 Temmuz sabahı ile aydınlık bir geleceğe imza attığını belirtti.

'FETÖ'nün planları gün yüzüne çıktı'

Birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Kurtulan; " Kökü dışarıda bir fitne şebekesi bu ülkenin daima asil evlatlarını kandırmak, kirli emellerine alet etmek için hep uğraşmıştır. Bunlara karşı sinesini siper eden bu milletin 15 Temmuz 2016'da dünyaya gösterdiği direniş bize şan ve şeref olarak yeter. Türk Milleti'nin basireti ile Peygamberimizin ismini verdiğimiz asil ordumuzun ve güvenlik kuvvetlerimizin öncülüğü, adı FETÖ olan o kanlı örgütün bütün planlarını gün yüzüne çıkarmıştır. Bu meydanda darbeye karşı yedi gündür demokrasiyi savunarak haklı direnişleriyle iradesine sahip çıkan Mustafakemalpaşalılara şükranlarımı sunuyorum. Tüm demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum" dedi.

Sali ve Esgin'den Mustafakemalpaşalılara teşekkür

22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali ise 15 Temmuz'da milletin darbecilere canı pahasına geçit vermediğini dile getirdi. Sali; " Allah'ın izni ve milletin gayretiyle bir felaketi daha atlattık. Ancak burası Anadolu, burada bela eksik olmaz. Milletimiz her zaman duyarlı ve hassas olmak zorundadır. Eğer bu ülkenin bir haini varsa, bunu satın alacak müşteri de her zaman bulunur. Önemli olan çocuklarımızı vatansever yetiştirmektir" dedi. AK Parti'nin Bursa'da önde gelen isimlerinden Dr. Mustafa Esgin'de konuşmasında Türkiye'nin 1960'lardan beri birçok hain planla karşılaştığını, 15 Temmuz'un ise bir milat olduğunu kaydetti.Dr. Esgin; " Bugüne değin yaşadıklarımızın hiçbirisi bu kadar onursuz bir plan değildi. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Türkiye'de yüz binlerce insan şehitlerimiz ve yararlılarımız için ayağa kalktı ve iradesine sahip çıktı. Bu onurlu ülkeyi hiç bir güç yıkamayacaktır " dedi