Başkan Kurtulan emekli öğretmenleri unutmadı

26-11-2012 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenleri unutmadı. Mustafakemalpaşa’da görev yapmış öğretmenler Ekrem Varyeter, Mualla Ekemen, Zeynep ve

Başkan Kurtulan emekli öğretmenleri unutmadı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenleri unutmadı.
Mustafakemalpaşa’da görev yapmış öğretmenler Ekrem Varyeter, Mualla Ekemen, Zeynep ve Hüseyin Aslan ile Hakkı Özdemir’i evlerinde ziyaret eden Başkan Sadi Kurtulan, emekli eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

‘Öğretmenin eseri insandır’

Ziyaret sırasında sohbet ettiği öğretmenlere bir buket çiçek ve kitap hediye eden Başkan Sadi Kurtulan, topluma hizmet veren bütün mesleklerin en kutsalının öğretmenlik olduğunu söylerken, Atatürk’ün ‘irfan ordusu’ olarak nitelediği eğitimcilerin toplumun daima ileriye, güzele ve iyiye adım atması için fedakârca görev yaptığını dile getirdi.
“ Bir harf için 40 yıl köle olunuyorsa öğretmene; 29 kere 40 yıl kölesiyiz öğretmenin” diyen Başkan Kurtulan, öğretmenlerin en büyük eserinin ‘insan’ olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “ Bir öğretmen olarak, meslektaşlarım ve eski öğretmenlerim kadar gurur duyduğum bir günü sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğretmenler karakterimizi oluşturan niteliklerin en etkilisidir. Ailemizin bizim üzerimizde ne kadar hakkı varsa öğretmenlerimizin de o kadar hakkı var. Bizler de onlara layık olabilmek için ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Az konuşup, çok iş yapan, sessiz ama hep derin olan öğretmenlerimizden hepimiz bir iz taşırız. İşini seven öğretmenlerin de neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasında en büyük işlevi gören öğretmenlerimizin bu mutlu günü kutluyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı bir yaşam, ebediyete intikal etmiş eğitimcilerimizi de saygıyla anıyorum” dedi.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren emekli öğretmenler de Başkan Sadi Kurtulan’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederken, çalışmalarında başarılar diledi.

.