Başkan Kurtulan’dan Yeşilay Haftası mesajı

01-03-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 1-7 Mart arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ülkemizde toplumsal bir sorun haline gelen,

Başkan Kurtulan’dan Yeşilay Haftası mesajı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 1-7 Mart arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Ülkemizde toplumsal bir sorun haline gelen, ancak koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmaması durumunda sonuçları daha vahim olabilmesi muhtemel olan madde bağımlılığının özellikle gençler üzerinde bir tehlike olduğunu belirten Başkan Kurtulan, mesajında şu konulara değindi: "Her yıl 1-7 Mart arası tüm ülke genelinde 'Yeşilay Haftası' olarak kutlanmaktadır. Bu hafta içerisinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ile daha fazla etkinliklerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yapacağımız bu etkinliklerle gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak onların sosyal, kültürel ve sportif alanlar içerisinde yer almalarına destek vermeliyiz.

Alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerinin insanın ruh ve beden sağlığı üzerinde yaptığı tahribat herkesçe bilinmektedir. Özelikle gençler arasında bu maddelere düşkünlük tehlikeli boyutlara varmaktadır. Bu tür alışkanlıklar aile bağlarını zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden uzaklaştırmaktadır. Bu sebeple alkol, sigara ve uyuşturucu gibi ruh ve beden sağlığının düşmanı olan, insanlarda alışkanlık ve bağımlılık yapan keyif verici maddelere karşı gereken mücadeleyi yapmamız ve bu yönde gençlerimizi aydınlatmamız gerekir. Bu maddelere karşı mücadele eden çalışmaları desteklemek sorumluluk taşıyan herkesin görevi olmalıdır. İnsan sağlığı çok önemlidir diyen Kurtulan, Sağlıksız nesil ve toplumların hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. Çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlık ve ortamlardan uzak tutmanın yolu sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerdir. Bu faaliyetlerin içersinde yer alan çocuk ve gençlerimiz başka bir ortamda olmaya ihtiyaç duymayarak enerjilerini bu alanlarda sarf edeceklerdir. Belediyemiz bünyesinde de gerek spor gerekse sosyal ve kültürel faaliyetler alanında ilçemizde gençlerimize yönelik birçok etkinlik ve kurslar düzenliyoruz. Bu tür faaliyetlere gençlerimizi yönlendirmek en başta ailelerimiz daha sonrada bizlerin görevidir.“

Daha sonra gençlere de seslenen Başkan Kurtulan, “Sevgili gençler; bütün kötülüklerin anası olan alkol, sigara ve uyuşturucudan uzak durunuz. İnsanların uzun ömürlü olmaları fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Spor yaparak bu alışkanlıklardan uzaklaşınız. Bu ülkeye vereceğiniz ve bu ülkenin sizlerden beklediği çok şey vardır. Bu vesile ile Yeşilay Haftasını kutluyorum" dedi.