Başkan Kurtulan'dan yeni okullara ziyaret

29-09-2015 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla okulları ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Belediye Başkanı

Başkan Kurtulan'dan yeni okullara ziyaret

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla okulları ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu yıl eğitim ve öğretime yeni başlayan Mustafakemalpaşa Sınav Koleji ve Karacabey Özel Tan Okulları'nı ziyaret etti. Eğitim maratonun ilk günündeki ziyaret programına, Mustafakemalpaşa'daki yeni binasına taşınan Sınav Koleji'ni ziyaret ederek başlayan Başkan Sadi Kurtulan, okul hakkında bilgiler aldı. Okul Müdürü İlkay Akman, 2008 yılında eğitime başlayan Sınav Koleji'nin sosyal aktivite alanlarıyla donatılan yeni binasının 6 bin m2 alan üzerine kurulduğunu söylerken, 1500 öğrenci kapasiteli 80 derslik okulda çağdaş eğitim imkanlarını tüm öğrencilere tecrübeli bir kadroyla ulaştırdıklarını belirtti. Okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Sınav Koleji'nin yeni eğitim kompleksinin hayırlı olmasını diledi. Türkiye'de okullaşma oranında yaşanan artışın fiziki ve teknolojik imkanlarla desteklendiğini belirten Başkan Sadi Kurtulan;" Mustafakemalpaşa'da son yıllarda hem devlet hem de müteşebbis yatırımlar sayesinde çağdaş eğitim ortamlarına kavuştu. Belediye olarak bizlerde eğitime her türlü desteği verme azminde olduk. Buna devam edeceğiz. Sınav Koleji'nin bugüne kadar eğitim alanında ortaya koyduğu kalite hem Mustafakemalpaşa'ya hem de öğrencilerimize bir çok katkı sağladı. İnanıyorum ki bu artarak devam edecektir. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Başkan Kurtulan daha sonra Mustafakemalpaşalı yatırımcı Ömer Özkocaman tarafından Karacabey'de 5 bin m2 alan üzerine kurulan Tan Okulları'nı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetti dile getiren Tan Okulları sahibi Ömer Özkocaman, 550 öğrenci kapasiteli 24 derslik okulda 30 personelin görev aldığını söylerken, 2 kapalı havuzu ve spor tesisleri bulunan eğitim kurumunda her yönden başarılı öğrenciler yetiştirmek istediklerini dile getirdi. Çocuklara ve gençlere yüksek idealler kazandırma yolunun eğitimden geçtiğini belirten Başkan Sadi Kurtulan ise eğitime gönül vermiş insanların hizmetlerinin asla unutulmayacağını dile getirdi. Başkan Kurtulan; " İnsana yapılan yatırımın en hayırlı yatırım olduğuna inanan bir kültürün içinden geliyoruz. Bu yatırımın en önemlisi de kuşkusuz eğitimdir. Devletimiz, çocuklarımızın modern okullarda eğitim görmeleri için büyük çaba gösteriyor. Bunun yanında eğitim gönüllülerinin verdiği desteklerle kurulan okullar, geleceğin Türkiye'sine güç katıyor. Tan Okulları da bu anlamda bölge eğitimine büyük katkılar sağlayacaktır. Bu eğitim yuvasının kazandırılması için büyük çaba gösteren Ömer Özkocaman'a eğitim camiası adına teşekkür ediyor, öğretmenlere, öğrencilere ve ailelere güzel ve başarı dolu bir yıl diliyorum" dedi.