Başkan Kurtulan’dan Verem Haftası açıklaması

07-01-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sadece Verem hastalığında değil tüm hastalıklarda halkın bilinçli davranmasıyla sağlıklı bir geleceğin oluşacağını söyledi.

Başkan Kurtulan’dan Verem Haftası açıklaması

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan 64.Verem Savaş Eğitimi Haftasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Başkan Kurtulan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“İnsan sağlığı açısından tehlikeli hastalıkların başında Verem hastalığı gelmektedir. Bulaşıcı bir hastalık olan Verem ile savaşta en büyük silah BCG aşısıdır. Ülkemizde 1950’li yılların başında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları ile verem hastalığı ile mücadelede önemli başarılar kazanılmıştır. Tedavisi mümkün olmasına ve ülkemizde birçok verem savaş dispanseri bulunmasına rağmen hasta bireylerin tedavi aşamasında gerekli özenin göstermemesi yüzünden maalesef binlerce vatandaşımız bu sinsi hastalık yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu hastalıkla mücadele için hepimizin üzerine büyük görevler düşmektedir. Öncelikle bu hastalığın belirtisini gördüğümüz anda biran önce Verem Savaş Dispanserine veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliyiz.”
     Başkan Kurtulan, her hastalıkta olduğu gibi verem hastalığında da erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.