Başkan Kurtulan’dan öğretmenlere kutlama

26-11-2013 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kendisi gibi öğretmen olan tüm meslektaşlarının, ‘ 24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kutladı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,

Başkan Kurtulan’dan öğretmenlere kutlama

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kendisi gibi öğretmen olan tüm meslektaşlarının, ‘ 24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kutladı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Mustafakemalpaşa’daki eğitim kurumlarını ziyaret etti. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere merkez, belde ve köylerdeki okulları gezen Başkan Kurtulan, öğretmenlere günün anısına hazırlanan flash bellek hediye etti. Öğretmenlerin, cehaletin, geri kalmışlığın ve karanlığın düşmanı olduğunu dile getiren Başkan Kurtulan; “ Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ sözüyle öğretmenlerimizin Türkiye’nin çağdaşlaşmasındaki önemini açıkça ortaya koymaktadır. Bizim kültür ve medeniyet dünyamızda öğretmen demek, yeni bir nesil demektir. Anılarımızda anne ve babadan sonra en büyük değer, en özel yer her zaman öğretmenlerindir. Bundan sonra da öğretmenlerimiz içlerindeki pırıltıyı ve sevgiyi sonraki kuşaklara da aktarmaya devam edecek ve topluma yeni güzellikler katacak. Öğretmenlik mesleğine onurunu, itibarını, önemini kazandıran tüm değerleri aynı heyecan ve bilinçle sahiplenen öğretmenlerimizin bu özel günü kutluyorum. ” dedi.