Başkan Kurtulan’dan öğrencilere ‘Safahat’ hediyesi

15-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sahneledikleri ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Oratoryomu’ ile büyük beğeni kazanan Mustafakemalpaşa Lisesi öğrencilerine, Milli

Başkan Kurtulan’dan öğrencilere ‘Safahat’ hediyesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sahneledikleri ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Oratoryomu’ ile büyük beğeni kazanan Mustafakemalpaşa Lisesi öğrencilerine, Milli Şair’in ‘Safahat’ adlı kitabını hediye etti.
Başkan Kurtulan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 91. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında bir program hazırlayan Mustafakemalpaşa Lisesi’ni ziyaret etti.
     Okul Müdürü Zafer Göllü ve öğretmenlerle görüşen Başkan Sadi Kurtulan daha sonra ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Oratoryomu’nu sahneleyen öğrencileri tebrik ederek, kendilerine belediyede tarafından basılan Milli Şair’in tek şiir kitabı ‘Safahat’ı hediye etti.
     Öğrencilere seslenen Başkan Kurtulan, kendisinin de Mustafakemalpaşa Lisesi’nden mezun olduğunu hatırlattığı konuşmasında, gençlerin geleceğe ait planlarını ancak yüksek bilgi ve kültür donanımıyla gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.
     Bunun için kitap okumanın önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Bu bakımdan ülkemizin kaderimizi yazan Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı çok iyi bilmeli ve özümsemeliyiz. Akif’i anlatmak için günler haftalar yetmiyor. Güzellikleri paylaşmak görevimiz. Bunun için belediye olarak basımını yaptığımız 5 bin adet Safahat’ı, öğrencilerimize, vatandaşlarımıza dağıttık. Çocuklarımız ancak dağıtılan Safahat’ı okuyarak Akif’i tanıyabilir ve anlayabilir. Asım’ın neslini sizler ortaya çıkaracaksınız. Öğrencilerimizden ve öğretmenlerimizden en büyük ricam kitapları elinizden düşürmeyin. Akif Ersoy’un adını taşıyan kitapları okumanız tavsiye ediyorum” dedi.

.