Başkan Kurtulan’dan mili karateciye ödül

04-12-2013 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İspanya’da düzenlenen karate şampiyonasından madalya ile dönen milli karateci Tolga Macar’ı ödüllendirdi. Ümit- Genç- 21 Yaş Altı

Başkan Kurtulan’dan mili karateciye ödül

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İspanya’da düzenlenen karate şampiyonasından madalya ile dönen milli karateci Tolga Macar’ı ödüllendirdi. Ümit- Genç- 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası İspanya’nın Guadalajara kentinde 90 ülkeden 1700 sporcunun katılımı ile yapıldı. Türk Milli Takımı 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya ile genel klasmanda beşinci sırayı alırken, Mustafakemalpaşa’nın yetiştirdiği Milli Karateci Tolga Macar’da gençlerde dünya 3.’sü olarak önemli bir başarıya imza attı. Şampiyona’da 57 kg’da 6 maç kazanarak dünyanın en iyi genç karatecileri arasına adını yazdıran Macar’a Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’dan da destek geldi. Genç karateci ve ailesini Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda misafir eden Başkan Kurtulan, milli sporcunun başarıları ile gurur duyduklarını söyledi. Mustafakemalpaşa’yı ulusal ve uluslar arası arenalarda temsil eden sporcuları desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Kurtulan; “  Her şeyden önce spora emek vermeyi, kaybetsek bile kazananı tebrik etmeyi bilmek gerekiyor. Sporun bir dostluk olduğunu unutmadan başarı için verilecek her mücadele saygıyı hak ediyor.  En iyi sporcu, Atatürk’ün deyimiyle; zeki, çevik ve ahlaklı olandır. Bu değerleri koruyanlar başarıyı mutlaka yakalar. Genç sporcumuz Tolga Macar’da daha küçük yaşlarda başladığı karate sporu ile Mustafakemalpaşa’yı birçok şampiyonada başarı ile temsil etti.  Milli formayı giyerek sorumluluğunu perçinlendi. Kazandığı bu başarı spor yapan diğer çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olacak, azim verecektir. Tolga’dan eğitimini aksatmadan daha büyük bir azimle yeni başarılar bekliyoruz. Kendisini kutluyor, emeği geçen antrenörü, öğretmenleri ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, mili karateci Tolga Macar’ı tam altınla ödüllendirdi.