Başkan Kurtulan'dan kan bağışı

16-01-2017 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk Kızılayı'nın düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Başkan Kurtulan'dan kan bağışı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk Kızılayı'nın düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi. Türk Kızılayı Güney Marmara Kan Merkezi'nin 2-13 Ocak tarihleri arasında Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirdiği kan bağış kampanyası sona erdi. Adnan Menderes Meydanı'ndaki kampanyaya bağışçılar bir kez daha büyük ilgi gösterdi. Toplanan yüksek miktarlarla gündeme gelen Mustafakemalpaşalı gönüllüler, 9 günlük etkinlik sonrası 650 ünite kan bağışında bulundu.

Duyarlılığa teşekkür

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'da kampanyaya katılarak kan bağışında bulundu.Türk Kızılayı'nın gönüllü bir bağışçısı olan Başkan Kurtulan; " Kan bağışı yapmanın iki türlü yararı var. Belirli zaman aralıklarında kan bağışı yapmanın, kan bağışı yapan kişinin sağlığı için önemli faydalarının olduğu uzmanlarımız tarafından her fırsatta dile getiriliyor. İkinci ve en önemli faydası ise verilen her ünite kanın bir can kurtarabiliyor olmasıdır" dedi. Türk Kızılay'ına ait kan bağış aracının yılın belirli zamanlarında Mustafakemalpaşa'ya gelerek kan bağışı kampanyası yaptığını anımsatan Belediye Başkanı Kurtulan; "Buradaki görevlilerden aldığımız bilgiye göre vatandaşlarımız kan bağışı konusunda oldukça duyarlı. Ancak biz bu konuda daha çok farkındalık oluşturarak, kan bağışında bulunan hemşerilerimizin sayısının artmasını istiyoruz " dedi.

Bağış merkezindeki görevliler ise gösterdikleri duyarlılıktan dolayı gönüllüklere teşekkür etti.