Başkan Kurtulan’dan Kadınlar Günü mesajı

05-03-2015 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk toplumunu ileriye götüren tüm atılımlarda kadınların imzasının olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Başkan Kurtulan’dan Kadınlar Günü mesajı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk toplumunu ileriye götüren tüm atılımlarda kadınların imzasının olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara gülfidanı hediye etti. Çeşitli etkinliklerle bu özel günü kutlayacaklarını belirten Başkan Kurtulan, 8 Mart akşamı saat 20.00’da Belediye Düğün Salonu’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Ekibi’nin kadınlara özel bir konser vereceğini dile getirdi.   ‘Toplumu geleceğe taşıyan kadındır’   Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığının sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesinin mümkün olmadığını kaydederek; “Kadına yönelik şiddete ve baskıya son vermek, kadının toplumsal ve siyasal yaşama etkin bir şekilde katılmasının yolunu açmak hepimizin görevidir. Bizler kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak, toplum olarak da o oranda güçleniriz” dedi. Türk kadının bugüne kadar geçirdiği tarihsel süreçte, annelik, fedakârlık ve sabır gibi ulvi değerleri tarihin her sahnesinde eşsiz bir şekilde gösterdiğine dikkat çeken Başkan Kurtulan mesajında şunları söyledi; “Türk toplumunun her günü 8 Mart’tır. Biz bugün sahip olduğumuz bütün güzelliklerin kadınlarımızın eliyle geldiğini bilen, en kutsal değerin ‘annelik’ olduğuna inanan bir kültüre sahibiz. Dünya’daki bütün güzelliklerin oluşumunda en büyük emeği veren kadınlarımızın bir toplumda en iyi noktaya gelmesi, o toplumun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir.  Türk toplumunu ileriye götürecek bütün projelerde kadınlarımızın imzasının olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanatta, ekonomide, siyasette, üretimin var olduğu her yerde insan hayatına değer katan çalışmalarda kadınlarımıza ihtiyacımız büyüktür. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.”