Geri Dön

Başkan Kurtulan'dan İki Yıllık İcraat Sunumu

27-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yaşanan güçlü değişimi sahiplenen Mustafakemalpaşalıların ‘bütün şehir’ uygulamasıyla birlikte iki yıl önce ivme kazanan gelişim sürecinin farkını yaşadığını söyledi.

Başkan Kurtulan'dan İki Yıllık İcraat Sunumu

27-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yaşanan güçlü değişimi sahiplenen Mustafakemalpaşalıların ‘bütün şehir’ uygulamasıyla birlikte iki yıl önce ivme kazanan gelişim sürecinin farkını yaşadığını söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yaşanan güçlü değişimi sahiplenen Mustafakemalpaşalıların ‘bütün şehir’ uygulamasıyla birlikte iki yıl önce ivme kazanan gelişim sürecinin farkını yaşadığını söyledi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyelerine iki yıllık icraatlarını anlattı.

Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nda bir sunum yapan Başkan Sadi Kurtulan, ulaşım, imar, alt yapı, temizlik , çevre ve spor yatırımları, kültürel ve sosyal hizmetler, doğa, tarih ve kültürel miras çalışmaları ile kırsal kalkınma hamleleri hakkında bilgiler verdi.

Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi’nden Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi’ne, Yunus Emre Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nden Terminal’e kadar bir çok projenin hazırlıklarının tamamlandığını belirten  Başkan Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa’nın sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak bu yatırımları Büyükşehir ile birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

’131 mahalleye hizmet’

Uzun yılların beklentisi olan ulaşım, alt ve üst yapı yatırımlarının, merkez ve kırsal mahallelerin tümünü içine alan bütünleşik projelerle gerçekleştirme aşamasına geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; ” 131 mahalleye ulaşan hizmet potansiyeli ile merkez-kırsal ayırt etmeden tüm bölgeleri hizmetle buluşturuyoruz. Toplu taşımada 5.5 milyon TL’lik yenilenmiş bir otobüs filosu devreye girdi. 4.2 milyonluk bir yatırımla da araç parkını güçlendirdik.  670 km yol ağına sahip Mustafakemalpaşa’daki tüm güzergahlar etaplar halinde asfalt ve parke çalışmasıyla iyileştirilerek yolların satih kaplama, bakım ve onarımları sürüyor. İki yıl içinde 84 km’lik yol bakım ve onarımı, 60 km’lik yol satih ve 275 bin m2 parke ve bordür çalışması yapıldı. İçme suyu isale hatları, ortak kullanım alanlarındaki binalarda planlı bir şekilde elden geçiriliyor. Kırsal kesimin kalkınması yönelik attığız önemli bir adım da 2/ B arazilerini satın almak oldu. 500 bin m2′lik arazi üreticinin hizmetine sunuldu. Ayrıca farklı üretim alanlarına yönelmek isteyen üreticilerimize de fide ve fidan desteğimizi sürdürüyoruz ” dedi.

‘Alt yapıya çözüm’

Eskiyen alt yapının yenilenmesi için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Başkan Sadi Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa’nın en büyük sorunu altyapı. Bununla ilgili arıtma tesisi ihalesi bitti. 23 milyonluk bu yatırıma yakında başlanılacak. 3 milyon TL’lik Katı Atık Toplama Tesisi’nin yapımında ise sona yaklaşıldı. İki yıl içinde 15 bin m2 içme suyu, 46 bin m2 kanalizasyon çalışması gerçekleştirildi.  Temizlik çalışmaları kapsamında araç filosuna kattığımız çöp taksiler her yere ulaşıyor. Atık yağ, şişe çam ve ambalaj geri dönüşümleri sürüyor. Peyzaj çalışmaları içinde iki yılda 1 milyon adet mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirildi. Yeni oyun grupları ve yeşil alanlarla donatılan parkların sayısı 114′e yükseldi ” dedi.

‘Yaşamın her alanında birlikteyiz’

Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirilen projelerle dayanışma ruhunu arttırarak kişisel gelişime güç kattıklarını söyleyen Başkan Kurtulan; ” Uğur Böceği Kültür Merkezi 13 şube ile vatandaşlarımıza sanatsal ve mesleki beceri kazandıran çalışmalarına devam ediyor. Mehter takımından bölge tiyatrosuna, TSM Korosu’ndan uluslararası şenliklere ev sahipliği yapan bir çok kültürel aktiviteyi Mustafakemalpaşalılarla buluşturuyoruz. Yeni istihdam alanları oluşturmak ve iş kurma hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için de girişimcilik destek programı, toplum yararına çalışma projeleri ve mesleki eğitim kurslarına öncülük ediyoruz. Yaşamın her alanında ihtiyaç sahiplerine dost elini uzatıyoruz. Teknik alt yapısı güçlendirilen Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de bugüne kadar 2.123 koruyucu hekimlik uygulaması yapıldı. Sokak hayvanlarına yönelik klinik, tedavi, bakım, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmetleri sürüyor” dedi.

‘Tesisleşme sürecek’

Mustafakemalpaşa’da sportif faaliyetlerini arttırmak amacıyla tesisleşme hamlesi başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Şükrü Erdem Spor Tesisleri, Stadyum ve Kapalı Spor Salonu’nun modernize edildiğini, yeni bir spor tesisinin de yapımında sona gelindiğini belirtti.

Amatör liglerde mücadele eden kulüplere her yıl malzeme desteği verildiğini ifade eden Başkan Sadi Kurtulan; ” Gençlerimizin en az bir spor dalı ile ilgilenmelerini hedefliyoruz. Spora ve sporcuya ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bugüne kadar bir çok başarıya imza atan Belediye Spor, basketbol, voleybol, karate, tekvando, güreş ve atletizm branşlarına 500 kişilik kadrosuyla öz kaynaklarını planlı bir şekilde kullanıyor. Mustafakemalpaşa’nın geleneksel spor şenlikleri olan TATLITOP, dama, havacılık, yol koşusu, bilardo, yağlı güreş ile birlikte engelli oryantiringi ve downhill bisiklet festivaline de her yıl geniş bir katılımla ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Turizm değerlerine yeni projeler

Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın doğa ve termal turizm değerlerinin yerel dokuyla bütünleşen projelerle canlandırılarak ecdat yadigarı tarihi ve kültürel eserlerin tekrara ayağa kaldırılacağını söyledi.

Suuçtu Şelalesi’nin kafelerden büfelere her türlü peyzaj düzenlemesiyle yeni bir kimliğe kavuşacağını kaydeden Başkan Kurtulan; ” Tümbüldek Kaplıcaları’ndaki metruk oteli de sağlık ve termal turizm merkezi yapılması hedefiyle satın aldık. Hamzabey Cami, Lalaşahin Türbesi ve Ormankadı Taş Mektep gibi merkez ve kırsal mahallelerde bulunan tarihi ve kültürel eserleri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ayağa kaldıracağız ” dedi.

‘Sosyal merkezler aratacak, ulaşım rahatlayacak’

Mustafakemalpaşa’nın sosyal yaşam alanlarına olan ihtiyaçlarını modern uygulamalarla projelendirdiklerini aktaran Belediye Başkanı Sadi Kurtulan şöyle konuştu; ” Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi’nde temel atma aşamasına geldik. 37 dönümlük bu alanda kültür merkezinden konferans ve tiyatro salonlarına, yüzme havuzlarından spor alanlarına kadar bir çok sosyal tesis marka bir projeyle hayata geçirilecek. Yunus Emre Mahallesi Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin projeleri de tamamlanılıyor. Bu yatırımla hem pazarcı esnafı modern bir alana kavuşacak hem de proje içinde yer alan tesisler sosyal ve kültürel yaşamın hizmetine sunulacak.  Dere Boyu Rekreasyon Projesi de ihale aşamasına geldi. Dere ıslah çalışmaların bitmesiyle birlikte yeşilin suyla buluşacağı bu proje, 40 metre yüksekliğinde bir kule kafe ile taçlandırılacak. Ulaşımı rahatlatacak olan iki köprü projemiz var. Dere Mahalle -Fevzidede Mahallesi arasında kurulacak ilk köprünün ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yalıntaş-Behram  arasında kurulması planlanan bir diğer köprü ile birlikte Mustafakemalpaşa’nın ulaşımı nefes alacak. Ayrıca üç bölgeye katlı otopark yapacağız. Mustafakemalpaşa’nın güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla gündeme alınan MOBESE sisteminde de sona yaklaşıldı. Yalıntaş’taki yeni canlı hayvan borsasının projelerini tamamlayarak ihale aşamasına geldik. Mustafakemalpaşa’nın sosyalleşmesine katkı sağlayacak olan Kent Park Projesi’nin de alt yapı çalışmaları sürüyor. Bin dönümlük alanın tahsis işlemlerini yürütüyoruz. Yeni terminal içinde yer tespit çalışmaları devam ediyor.”