Başkan Kurtulan'dan hayvanseverlere plaket

25-01-2016 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin  çalışmalarına  gönüllü olarak katkılar sunan hayvanseverleri ödüllendirdi. Başkan Sadi Kurtulan, bakıma muhtaç sokak

Başkan Kurtulan'dan hayvanseverlere plaket

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin  çalışmalarına  gönüllü olarak katkılar sunan hayvanseverleri ödüllendirdi. Başkan Sadi Kurtulan, bakıma muhtaç sokak hayvanlarının her yönden korunmasını sağlayan, belediye bünyesindeki rehabilitasyon merkezinin ihtiyaçlarına destek olarak, hayvan hakları konusunda toplumsal farkındalık çalışmaları yürüten Mustafakemalpaşa Hayvanseverler Platformu'na teşekkür plaketi verdi. Platform üyeleri; Müfide Koca, Elif Eldeş, Emir Sarısakal ve Zeynep Keser'e Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle plaketlerini takdim eden Başkan Kurtulan, hayvanseverlere topluma örnek olan ve takdir kazanan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.   'Sokak hayvanlarına birlikte sahip çıkacağız'   Yardıma muhtaç sokak hayvanlarının bakımı için 2012 yılında hizmete aldıkları merkezin uzman personel tarafında klinik, tedavi, bakım, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti vermeye devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gönüllülerin desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını belirtti. Başkan Kurtulan; " Hayvanların bakımı ve tedavisi noktasında geçmiş yıllara göre bugün çok daha iyi bir noktadayız. Bu başarı da şüphesiz ki Hayvanseverler Platformu gibi kuruluşların ve gönüllülerin desteği var. Bu örnek STK, belediye ile birlikte hayvanlar için yazın su kapları hazırlarken, kışın ise barınmalarını sağlamak için özverili çalışmalar yürüttü. Özellikle şu soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının beslenmesine ve korunmasına ayrı bir önem veriyoruz. Bakım Merkezi'nin iyileştirilmesi hedefiyle ortak fikirler üretilirken, hayvan haklarının tanınması için toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Tüm bu çalışmalarda ortaya çıkan başarılı koordinasyonun artarak devam edeceğine inanıyorum. İnsanlarla birlikte yaşamı paylaşan sokak hayvanlarının yine bu yaşam alanı içinde haklara sahip canlılar olduğunu asla unutmamalıyız. Bu evrensel değeri yaşamlarına taşıyarak, bizlere destek olan hayvan dostlarına teşekkür ediyorum" dedi.