Geri Dön

Başkan Kurtulan'dan Güvercin Sevenler Derneği'ne ziyaret

08-02-2017 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Yetiştirme Yaşatma ve Koruma Derneği'ni ziyaret etti.

Başkan Kurtulan'dan Güvercin Sevenler Derneği'ne ziyaret

08-02-2017 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Yetiştirme Yaşatma ve Koruma Derneği'ni ziyaret etti.

Mustafakemalpaşa'da 20 yıldır  güvercin sevenlere ev sahipliği yapan derneğin Sabribey Mahallesi'nde bulunan yeni binası hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'da Başkan Yardımcısı Enver Erdoğan ve AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu ile birlikte Güvercin Sevenler Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, farklı cinste güvercinlerin satışa sunulduğu mezata katıldı.

 

Güvercin severlere müjde

 

Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Recai Ok ve yönetim kurulu üyeleri ile tarafından karşılanan Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'da güçlü bir gelenek olan güvercin sevgisini Mart ayında yapılacak bir festivalle taçlandıracaklarının müjdesini verdi. 

Dernek binasını gezerek güvercin yetiştiricileri ile sohbet eden Başkan Kurtulan; " Güvercin sevgisi, fedakarlık isteyen hobilerin başında geliyor. Mustafakemalpaşa bu yönden çok şanslı. Evlerimizin çoğunda güvercin bakımı ve yetiştiriciliği yapılıyor.7 yaşından 70 yaşına kadar bir çok insanı bir araya getiren güvercin sevgisi kentlerin tanıtımında da büyük rol oynuyor.  Hem güvercin sevgisinin aşılanması ve geliştirilmesi hem de bir yarışma olanağı sunulmasını yerel yönetim olarak önemsiyoruz. Bu amaçla 19 Mart 2017'de büyük bir festival düzenleyerek ülkemizin bir çok bölgesinden güvercin sevenleri Mustafakemalpaşa'da ağırlayacağız. Bu kapsamda derneğimizle birlikte festival hazırlıklarını hızla sürdürüyoruz. En güzel güvercinler Mustafakemalpaşa'da görücüye çıkacak" dedi.

 

'Güvercin bizim değerimiz'

 

Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Recai Ok ise 300'ü aşkın üyesi bulunan derneğin haftada iki akşam mezat düzenleyerek bir çok bölgeden güvercin severe ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Ok; " Yaklaşık 6 bin güvercin sever, 350 bin civarında kuş potansiyeline sahibiz. Her geçen gün üye sayımız artıyor. Özellikle gençlerimizin güvercin sevgisi bizleri mutlu ediyor. Hem zararlı alışkanlılardan uzak duruyorlar hem de hayvan sevgisini daha yakından hissediyorlar. Güvercin Mustafakemalpaşa'nın değeridir. Bu değerimizi tanıtmak ve yaşatmak istiyoruz. Uzun zamandır yapılmayan güvercin güzellik yarışması Mustafakemalpaşa'ya renk katacak. Bu organizasyona destek veren Belediye Başkanımıza tüm güvercin severler adına teşekkür ediyorum" dedi.