Başkan Kurtulan’dan genç bağlama virtüözüne ödül

13-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bağlama çalma konusundaki yeteneği ile büyük beğeni toplayan 14 Eylül İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi

Başkan Kurtulan’dan genç bağlama virtüözüne ödül

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bağlama çalma konusundaki yeteneği ile büyük beğeni toplayan 14 Eylül İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Ertuğrul Aslan’ı ödüllendirdi.
     “ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde çaldığı bağlama ve söylediği türkülerle herkesi duygulandıran 13 yaşındaki genç yetenek Ertuğrul Aslan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.
Küçük bağlama virtüözünü makamında ağırlayan Başkan Kurtulan, yetenekli öğrenciye saat ve kitap hediye ederek kutladı.
     Ziyarette, yanında getirdiği bağlama ile türkü ve marşlardan oluşan mini bir konser veren genç yeteneğe sahip çıkan Başkan Kurtulan; “ Küçük kardeşimiz, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde çaldığı bağlama ile hepimizi duygulandırmış ve bir o kadar da gururlandırmıştı. Çocuklarımızın bu topraklara ait güzellikleri, türkülerimizi daha küçük yaşlarda öğrenmeleri ve bir enstrüman ile çalmaları büyük mutluluk. Onlara sahip çıkmakta biz büyüklerin görevi. Kendisini yetiştiren ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.
     Genç yetenek Ertuğrul Aslan ise Başkan Sadi Kurtulan’a teşekkür ederek; “ Belediye Başkanımıza Plevne Marşı’nı bağlama eşliğinde söyleyeceğime söz vermiştim. Bunu başardığım için mutluyum. İleride doktor olmak istiyorum ama türkü söylemeye, bağlama çalmaya kendimi geliştirerek devam edeceğim” dedi.

.