Başkan Kurtulan’dan gazetecilere kutlama yemeği

12-01-2015 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına kutlama yemeği verdi. Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte Mustafakemalpaşa’da görev yapan

Başkan Kurtulan’dan gazetecilere kutlama yemeği

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına kutlama yemeği verdi. Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte Mustafakemalpaşa’da görev yapan basın çalışanlarıyla bir araya gelerek bu özel günü kutlayan Başkan Kurtulan, gazetecilerin kamuoyunun vicdanı olarak topluma yön verdiğini söyledi. Başkan Kurtulan yaptığı konuşmada, basın çalışanlarının kurumların yaptığı çalışmaların halka doğru ve zamanında iletilmesinde, başarıların alkışlanmasında, sorunların daha hızlı giderilmesinde önemli bir görev üstelendiğini belirtti.   ‘Gazetecilik çok yönlü bir misyon’   Başkan Kurtulan şöyle konuştu; “ 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren gazetecilerin haklarını düzenleyen ve ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 54.yılını kutlamaktayız. Türkiye’de ilk gazetenin yayımlanmasının üzerinden 185 yıl geçti. Bu süre zarfında hem gazeteler hem de gazeteciler Türkiye’nin demokratikleşme ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında her zaman itici, güçlü bir özne oldu. Ülkemiz, kardeşliği ve barışı bu toprakların sesi kılan değerli kalemler yetiştirdi. İzmir’de milli direnişi başlatan Hasan Tahsin’den Abdi İpekçi’ye, şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı’dan Uğur Mumcu’ya, Savaş Ay’dan Hrant Dink’e kadar birçok gazeteci farklı hayat görüşlerine rağmen kamuoyunun vicdanı olarak topluma yön verdi. Mustafakemalpaşa’da da gazeteciliğe öncülük eden ve basının yerel anlamda güç kazanmasına destek veren İsmail Hakkı Şenpamukçu’dan İbrahim Erbek’e, Ziya Tanburacı’dan Osman Duman’a kadar birçok değerli isim sosyo-kültürel anlamda hayatımızda önemli izler bıraktı. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermekte; ifade özgürlüğü, doğru haber verme ve tarafsızlık ilkeleri basınımızı asıl var eden olgular olmaya devam etmektedir. Basın mensuplarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri şartlara ve çalışma ortamlarına kavuşturulması, şüphesiz basınımızı daha da güçlü kılacaktır. Yöremizde yaşanan her türlü gelişmelerden anında haberdar olmamızı sağlamak adına özveriyle çalışan yerel basınımıza, kentimizin tanıtımı ve her açıdan gelişimini sağlamaya yönelik çalışmalarımızda daima yanımızda olmalarından dolayı içtenlikle teşekkür ederim. Özveriyle görevini yerine getiren, ulusal ve yerel gazete, televizyon ve radyolarda çalışan tüm basın mensuplarının, ulusal haber ajans temsilcilerinin ve internet medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve basın emekçilerine kolaylıklar diliyorum.” Başkan Sadi Kurtulan, yemeğin ardından Mustafakemalpaşa’da yapılan hizmetler hakkında gazetecilere bilgiler vererek, sorularını cevapladı.