Başkan Kurtulan'dan 'can dostları' için seferberlik

09-01-2017 Karla mücadele kapsamında yürüttüğü etkin çalışmalarla dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediyesi, yiyecek bulamayan can dostları için de seferber oldu.

Başkan Kurtulan'dan 'can dostları' için seferberlik

110'u kırsalda olmak üzere toplam 131 mahallesiyle Bursa'nın en büyük bölgelerinin başında gelen Mustafakemalpaşa'nın çetin iklim koşulları ve coğrafik yapısına rağmen hizmetlerin aksamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kar yağışının başladığı ilk saatlerden itibaren ekiplerin özverili çalışmalarında yanında olan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, soğuktan etkilenen can dostu hayvanları da unutmadı.

Başkan Sadi Kurtulan, karla mücadelede 72 saatin geride kaldığı Mustafakemalpaşa'da kırsal mahallerdeki arazilerde yaşam mücadelesi veren hayvanlara mama dağıttı.

Son yılların en yoğun kar yağışına rağmen günlük hayatın aksamadığını söyleyen Başkan Kurtulan, eşi Necibe Kurtulan ile birlikte mahalle mahalle gezerek yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara 150 kg mama dağıttı.

Belediye Sokak Hayvanları Merkezi aracılığı ile can dostlarının kış aylarında beslenme ve barınma ihtiyacının karşılanması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Sadi Kurtulan; " Bizim için çok küçük bir hareketin onlar için hayat kadar değerli olduğunu unutmamalıyız. Sokağa ve kırsal alanlara bırakacağımız bir kap su ve bir kap yemek hayvanların hayatta kalmasını sağlayacaktır. Bu bilinçle tüm doğa ve hayvan sever hemşerilerimizi sokak hayvanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum " dedi.