Geri Dön

Başkan KURTULAN'dan bayram denetlemesi

09-09-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıkların hızla sürdüğünü söyledi.

Başkan KURTULAN'dan bayram denetlemesi

09-09-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıkların hızla sürdüğünü söyledi.

Başkan Kurtulan'dan bayram denetlemesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıkların hızla sürdüğünü söyledi. Bayrama sayılı günler kala kurban kesim yerleri ve camilerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'da kurban kesimi için 5 nokta belirlendiğini bunun dışında sağlık yönünden hijyenik koşullara uygun olmayan alanlarda kurban kesilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kurban atıkları muhafaza edilecek

Başkan Sadi Kurtulan; "Kurban Bayramı münasebetiyle kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmeleri için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bu yılki kurban kesim yerleri; Burhan Özfatura Cami, Atatürk Mahallesi Vatan Sokak, Lalaşahin Mahallesi Merkez Kuran Kursu, Hamzabey Cami, Barut Et Entegre Tesisleri'dir. Kurbanı kendi imkanları ile kesmek isteyen vatandaşlar hijyenik şartları sağlama koşulu ile özel mülklerinde kesebilecekler. Kesim öncesi hayvana eziyetten kaçınmalı ve kurban atıkları çevreye bırakılmamalıdır. Kesim sonrası oluşan atıklar, kesim yerleri ve camilerde dağıtılacak özel atık torbalarına konarak ekiplerimizce toplanacaktır. Kesim işlemini takiben kurbanlık hayvanın etinde herhangi bir olumsuzluk gözlemlenirse görevli veteriner hekimlere irtibata geçilmelidir. Zabıta Müdürlüğümüz bayram boyunca nöbette olacaktır" dedi.

Camiler temizleniyor

Merkez ve kırsal mahallerdeki camilerinde bayrama hazır hale getirtildiğini dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; " Kutsal mekanlarımızın temizliği ve bakımını en iyi şekilde yapabilmek için gayret gösteriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün envanterine kattığımız özel yıkama makineleri ile periyodik aralıklarla tüm ibadethanelerimizin temizliğini gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda tüm camiler temizleniyor. 3 personelden oluşan cami temizlik ekibi, aralıksız olarak çalışmalarını sürdürecek. Mustafakemalpaşalı hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı candan kutluyor; tüm vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte huzur dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum." dedi.