Başkan Kurtulan’dan Basın Bayramı mesajı

25-07-2012 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk Basınından Sansürün Kaldırılışı’nın 104. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Basının

Başkan Kurtulan’dan Basın Bayramı mesajı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk Basınından Sansürün Kaldırılışı’nın 104. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Kurtulan, basın mensuplarının toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.
     Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basının üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getireceğine inandığını ifade ederek, basının, ülkenin ilerlemesi, standartların her alanda yükselmesi ve hedeflerine ulaşılmasına katkılarını gelecekte de sürdüreceğini belirten Belediye Başkanı Kurtulan mesajında; “ Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır.  Basın-yayın kuruluşları her anlamda (ekonomik, siyasi vb) bağımsız ve özgür olmadıkları, haberleri yorum katmadan, olduğu gibi ve tarafsız olarak halka aktarmadıkları sürece toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı olarak yapmış sayılmazlar. İşte bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Tarihin her dönemindeki bu sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte daha fazla önem arz etmektedir.
     Bu vesileyle; demokrasinin kaynağı durumundaki özgür haberleşmeyi sağlayan değerli basın mensuplarının ve basının her kademesinde görev yapan tüm emektarlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı ve Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 104. yıl dönümünü kutlarım” dedi.