Başkan Kurtulan’dan Baro’ya ziyaret

08-04-2014 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, avukatların Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda attığı adımlarda önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Başkan Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili

Başkan Kurtulan’dan Baro’ya ziyaret

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, avukatların Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda attığı adımlarda önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Başkan Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ile birlikte, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Mustafakemalpaşa Barosu’nu ziyaret etti. Mustafakemalpaşa Barosu’nda görev yapan avukatların gününü kutlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, avukatların hakların korunmasında, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Başkan Kurtulan; “ Temel hakların öncelikli olanlarından  vatandaşların savunma hakkı gibi kutsal  görevin yerine getirilmesinde  mesleklerinin tüm  zorluklarına rağmen, gururla, vicdanla görev yapan avukatlarımız hukukun koruyucusu ve işleyiş mekanizması olan yargı sisteminin en önemli aktörleri arasındadır. Bu sorumluluk bilinciyle; birliğin sağlanması, sorunların adil bir şekilde giderilmesi konusunda hizmet vermektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle hukuk camiasında önemli bir yere sahip olarak yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan ve adaletin tecellisi için  kutsal bir mesleği yerine getiren tüm avukatlarımızın ‘5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise inşaatı hızla tamamlanan yeni Adalet Sarayı’nın yakın bir zamanda yargı mensuplarının hizmetine sunulacağının müjdesini verdi. Mustafakemalpaşa Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Sonat ise konuşmasında, bu özel günde kendilerini unutmayan AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a tüm meslektaşları adına teşekkür etti.