Geri Dön

Başkan Kurtulan avukatları unutmadı

06-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ilçede görev yapan avukatları unutmadı.      Avukatlar Günü dolayısıyla Heykel Meydanı’nda

Başkan Kurtulan avukatları unutmadı

06-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ilçede görev yapan avukatları unutmadı.      Avukatlar Günü dolayısıyla Heykel Meydanı’nda

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ilçede görev yapan avukatları unutmadı.
     Avukatlar Günü dolayısıyla Heykel Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Belediye Başkanı Kurtulan, Mustafakemalpaşa Barosu’na kayıtlı avukatların gününü kutlayarak, isimlerine düzenlenmiş özel kutlama plaketi hediye etti. 
     Törende bir konuşma yapan Başkan Sadi Kurtulan, halkın güvenli bir ortamda yaşamasının en temel unsurlarından birinin adalet olduğunu ve avukatlık mesleğindeki fedakârlığın adaletin sağlanmasında önemli bir etmen olduğunu vurguladı.
Başkan Kurtulan konuşmasında; “ Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti, dünyada yaşanan değişimlere açık, evrensel değerleri önemseyen yapıda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı her alanda sürdüren demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti kavramı içindeki adalet ve demokratik laik sistemin temel taşlarından olan yargı ile yargı içindeki önemli unsurlardan biri olan savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi olan avukatlık müessesesi birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olup, demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde önemli bir konuma sahiptir. Bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir. Her şeyden önce hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı temelinde bulunan ve vatandaşının beklentilerine cevap verebilen bir adalet yapısı ülkemizin ortak temennisini oluşturuyor.
     İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü esaslarına dayanarak, yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde adalet önünde haklarımızı savunmayı meslek edinmiş, görevini güç koşullar ve sorumluluk anlayışı ile yerine getiren tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
     Mustafakemalpaşa Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Sonat ise konuşmasında, avukatların Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda attığı adımlarda önemli bir görev üstlendiğini söylerken, kendilerini unutmayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a tüm meslektaşları adına teşekkür etti.
 
.
.