Başkan Kurtulan Avukatlar Günü’nü kutladı

05-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, adaletin sağlanması ve hakkaniyet noktasında önemli görev ve sorumluluklar yüklenen avukatların, hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Başkan Sadi Kurtulan, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı

Başkan Kurtulan Avukatlar Günü’nü kutladı

Başkan Sadi Kurtulan, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Mustafakemalpaşa Barosu’nun düzenlediği törene katıldı.

Heykel Meydanı’ndaki törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunan avukatların gününü kutlayan Başkan Kurtulan, çağdaş hukuk sisteminin önemli bir parçası olan avukatlık mesleğinin, demokrasinin yaşaması ve gelişmesinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

‘Avukatlar hukukun koruyucusudur’

Mustafakemalpaşalı avukatların yeni Adalet Sarayı’nın açılmasıyla birlikte her yönden modern ve donanımlı bir yapıda hizmet vermeye başladığını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; ” Temel hakların öncelikli olanlarından vatandaşların savunma hakkı gibi kutsal  görevin yerine getirilmesinde mesleklerinin tüm  zorluklarına rağmen, gururla, vicdanla görev yapan avukatlarımız hukukun koruyucusu ve işleyiş mekanizması olan yargı sisteminin en önemli aktörleri arasındadır. Bu sorumluluk bilinciyle; birliğin sağlanması, sorunların adil bir şekilde giderilmesi konusunda hizmet vermektedirler. Hukuk camiasında önemli bir yere sahip olarak yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan ve adaletin tecellisi için kutsal bir mesleği yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum ”  dedi.

Mustafakemalpaşa Baro Temsilcisi Avukat Hakkı Rıza Göksu ise hukuku hayatın her alanında tesis etmenin önemine vurgu yaparken avukatların, Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda atacağı en büyük adım olan bu idealin güçlü taşıyıcıları olduğunu kaydetti.

Başkan Kurtulan, törenin ardından avukatlara karanfil dağıttı.