Başkan Kurtulan'a Yörük Türkmen ziyareti

02-03-2016 Ertuğrul Gazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Derneği'nin yeni yönetimi Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Kasım ayındaki kongrede Ertuğrul

Başkan Kurtulan'a Yörük Türkmen ziyareti

Bursa Ertuğrul Gazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Derneği'nin yeni yönetimi Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Kasım ayındaki kongrede Ertuğrul Gazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanlığı'na seçilen Fatma Uzak ve yeni yönetimi, tanışma ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile görüştü. Ziyarette konuşan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Fatma Uzak, 16 yıl önce kurulan platformun köklü bir sivil toplum geleneğine sahip olduğunu söyledi. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Uzak; " Bugün bine yakın üyeye hitap ediyoruz. Kültürümüzü gençlerimize aktarmak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliği benimseyen bir kültürümüz var. Bu amaçla her yıl Mustafakemalpaşa Bozağaç Yaylası'nda geleneksel şölenimizi el birliği ile gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da 29-31 Temmuz tarihleri arasında Yörük-Türkmen Şöleni'ne ev sahipliği yapacağız. Adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak genç nesillere miras bırakacağız" dedi.   'Yöresel kültürümüze sahip çıkacağız'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise yöresel kültüre sahip çıkan derneklere her alanda destek verdiklerini söyledi. Ertuğrul Gazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Derneği'nde kadınların  söz sahibi olmasının ayrı bir önemi olduğunu belirten Başkan Kurtulan; " Kadınlarımızın elinin değdiği her yerde güzellik vardır. Dernekleri yaşatmak gönüllük ister. Bu gönüllü çalışmayı esas kılan Yörük Türkmen Derneği'ni kutluyorum. Yüzlerce yıllık Yörük-Türkmen kültürünü yaşatmak için yola çıkan dernek üyelerinin sosyal dayanışmayı canlı kılacak her etkinlikte yanlarında olacağız. Bölgemizin kültürel güzelliklerini yaşatmak istiyoruz.  Bozağaç Yaylası'nda yapılacak olan 3 günlük festival için planlarımızı birlikte hayata geçireceğiz" dedi. Başkan Kurtulan ziyarette, Yörük-Türkmen Şöleni için yapılacak çalışmalar hakkında dernek üyeleriyle görüş alış verişinde bulundu.