Başkan Kurtulan’a Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği’nden ziyaret

27-08-2012 Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği yönetimi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete; Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar

Başkan Kurtulan’a Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği’nden ziyaret

Ziyarete; Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Genel Sekreter Temel Öztürk, Bursa Şube Başkanı Necmi Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Osman İmamoğlu katıldı.
     Genel Başkan İlyas Demirci, birliğin Türk Dünyası mühendis ve mimarlarını bir çatı altında toplayarak, Türk cumhuriyetlerinde kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmayı hedeflediğini söyledi. Demirci, birliğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiği konuşmasında; “ Ülkemizin bütün yerleşim yerlerini ziyaret etmek bizim idealimiz. Dostluk ve gönül köprüsü kurmak için geldiğimiz Mustafakemalpaşa’da bu ilkler arasında yer aldı. Burada olmaktan çok mutluyuz. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a Mustafakemalpaşa için yapacağı tüm çalışmalarda başarılar diliyoruz. Kendisini Trabzon’da 15-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ile Proje Olimpiyatları’na bekliyoruz” dedi.
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin Türk Cumhuriyetleri arasında kurulan çok yönlü ilişkileri, imar ve şehircilik alanına yayarak önemli bir adım attığını dile getirdi.
     Başkan Kurtulan; “  Türk Dünyası coğrafyasında yüzyıllara dayanan ortak kültür, sivil toplum kuruluşlarının sorumlu çalışmaları ile gelişiyor. Mühendis ve mimarlarımızın ‘ dilde, fikirde, işte birlik’ şuuruyla bir araya geldikleri birliğin, etkin faaliyetleri ile Türk Dünyası’nın şehircilik anlayışına yepyeni bir bakış açısı kazandıracağına inanıyorum. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ziyaret heyetine günün anısına Suuçtu Şelalesi tablosu ve plaket hediye ederken, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci’de Başkan Kurtulan’a Mustafakemalpaşa Jeoloji Haritası takdim etti.

.