Geri Dön

Başkan Kurtulan’a tam destek

11-05-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katıldığı gecede, sivil toplum örgütlerine geçen 1 yılın değerlendirmesini yaptı ve

Başkan Kurtulan’a tam destek

11-05-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katıldığı gecede, sivil toplum örgütlerine geçen 1 yılın değerlendirmesini yaptı ve

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katıldığı gecede, sivil toplum örgütlerine geçen 1 yılın değerlendirmesini yaptı ve projeler hakkında bilgi verdi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan sivil toplum örgüt başkanları ile bir araya geldi. Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Kaymakam Kazım Karabulut, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli ve Mustafa Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin katıldığı gecede Başkan Sadi Kurtulan, göreve gelmesinden bu yana geçen 1 yıllık süreçte yapılanları slayt eşliğinde anlattı ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Kurtulan konuşmasının başında, “1 yılı geride bıraktık. Vatandaşımızın verdiği emanetle 1 yılda neler yaptık, neler yapacağız bu akşam bunu anlatalım, sizlerin önerilerini dinleyelim diye bir araya geldik. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sadi Kurtulan, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin en güzel ve en hareketli bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde kanalizasyon ve atık su sistemi çok kötü durumdaydı. İlçenin bazı bölgelerinde her yağışta su baskınları oluşuyordu. Bu konuyu hemen ele aldık ve robotlarla yaptığımız temizlik çalışmaları sonucunda geçtiğimiz kış, son 3 yılın en fazla yağışını almamıza rağmen bir sorun yaşamadık.

“TÜMBÜLDEK YAŞANIR HALE GELİYOR”

Tabii, bir de Tümbüldek uzun yıllardır ilçemizin kanayan bir yarası. Orasını da hemen ele aldık. Geçtiğimiz yıl acil olan gerekli düzenlemeleri yapıp, ilçe halkımızı ücretsiz otobüs seferleri ile bu mesire yerimize taşıdık. Şu anda ise burada daha geniş çaplı bir çalışma başlattık. Düzenlemeler tüm hızıyla sürüyor. Hamamların olduğu bölüm tamamen elden geçiyor. En kısa zamanda kullanılacak hale getirilecek.”

Vatandaşların doğumundan ölümüne kadar belediye olarak yanlarında olduklarının altını çizen Başkan Sadi Kurtulan, “Cenaze hizmetlerinde de birçok yenilik başlattık. Sürekli halkımızla iç içe olarak hayatın her alanında onların yanında olmaya özen gösteriyoruz” dedi. Köprü düzenleme çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydeden Başkan kurtulan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Köprü düzenleme çalışmalarını başlatıyoruz. Bu konudaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Üretici Pazarı projelendirme çalışmaları da sürüyor ve bu ay içerisinde tamamlanacak. Elektrik sistemini de en kısa zamanda yeraltına almak istiyoruz. Bu konuda TEDAŞ’la çalışmalarımız sürüyor. Öncelikli olarak Bursa ve Balıkesir caddelerinde bu işlemi yapacağız ve bu yolları hemen ilçemize yakışır bir şekilde asfaltlayacağız. İkinci benzinliğimiz tamamlandı ve satışlarına başladı. En kısa zamanda hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz.

ADLİYE SARAYI YERİ HAZIR

Bu arada Adliye Sarayı’nın da yer tahsisini yaptık. Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bizden 10 dönümlük bir yer talebinde bulundular ve biz de panayır yeri yanında böyle bir tahsisi yaptık. Bu konuda ilk adımı atan meclisimize teşekkür ediyorum. Belediyeciliğin en zor konularından birisi asfaltsız sokaklar. Geçtiğimiz yıl asfalt ve yama çalışmalarına 1 trilyon lira para harcadık. Bu vicdanen bizi rahatsız ediyor. Bu yıl kendi asfalt tesisimizi faaliyete geçirdik ve bu rakamları çok aşağılara çekeceğiz.

ÇÖP KONUSU..

Yine çöp konusu bizim çözmemiz gereken en önemli sorunlardan birisi. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeleri son aşamaya getirdik. Çöplerimizi onların tesislerine götüreceğiz. Çevre ilçelerle ortaklaşa çöp konusuna çözüm getirmenin yollarını arıyoruz. Etibank parkını da güzelleştirdik ve çevresinde 600 metrelik yürüyüş parkuru yaptık. Işıklandırma çalışmaları da bittiğinde burada halkımız 24 saat spor yapabilecek. İŞKUR ile sürekli temas halinde olarak vatandaşlarımıza hem meslek edindirdik hem de iş imkanı sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. İŞKUR’un bu tür kurslarından en çok faydalanan ilçe Mustafakemalpaşa’dır.”

HİZMET BİNASI VE KENT MEYDANI

Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı konusuna da değinen Başkan Sadi Kurtulan, “Belediyemizin hizmet birimleri yer darlığından ilçenin her bölgesine dağılmış durumda. Belediye binası her haliyle yetersiz. Yine ilçemize yakışır bir Kent Meydanı da maalesef yok. Bu konuda çalışmalarımızı son aşamaya getirdik. Projelendirme çalışmaları bu ay bitecek ve ihale aşamasına geçeceğiz. Bu ilçeye yakışır bir Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası yapacağız” dedi.

TOKİ ve Kentsel Dönüşüm çalışmalarının da sürdüğünü söyleyen Başkan Kurtulan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 mahallemizde bu konuda çalışmamız var. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Ben geçen 1 yılda yaptıklarımızın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Daha iyisini ve daha fazlasını yapmalıyız ve yapacağız. Bunları yaparken de bizim iki tane güvencemiz var. Birincisi; çok çalışkan insanlarımız, ikincisi de sıkıldığımız anda yanımızda olan Ankara’nın gücü. Bu fırsatları iyi değerlendireceğiz. Bu ilçede değişim ve dönüşüm var. 20 yıl önceki mantıkla yaşamak mümkün değil. Fırsatları iyi değerlendirip, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

KOYUNCU ANAYASA PAKETİNİ ANLATTI Daha sonra kürsüye gelen bursa Milletvekili Ali Koyuncu ise sözlerine Anayasa Paketini anlatarak başladı. Meclisten geçen paketin detayları hakkında bilgi veren Koyuncu, Mustafakemalpaşa’nın öncelikli sorunlarından biri olan Döllük-Güllüce sulama projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Projenin açılışını 11.11.2011’da saat 11’i 11 geçe açılışını yapacaklarını söyleyen Koyuncu, şunları söyledi:

“Başkanımızın dediği gibi hastanenin yer tahsisini yaptık ve projesi üzerinde çalışılıyor. Temmuz ayında proje bitecek ve TOKİ’ye gidecek. Bu yıl içerisinde temelini atacağız. Çok modern bir hastane olacak. Adalet sarayı için de yer tahsisi yapıldı ve onun da bu yıl temelini atacağız. Yine bilindiği gibi Tatkavaklı kavşağı sorumumuz var. İstimlak çalışmaları sürüyor, onunda temelini bu yıla yetiştireceğiz. Bir de Hükümet Konağı konusu var. Bu konuda proje çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki yıl Hükümet konağının yapımına başlayacağız. Yine başkanımızın dediği gibi Tümbüldek kanayan bir yara. Tümbüldek; neden bir Oylat olmasın, neden bir gönen olmasın? Bu konuda ciddi çalışmalar yaptık ve sonunda burası yoluna girdi. Tümbüldek’in önü açık. Fakülte konusuna gelince; o da tamam. Mustafakemalpaşa’ya bir fakülte gelecek, hayırlı olsun.”