Geri Dön

Başkan Kurtulan'a ÇAK-DER'den ziyaret

06-02-2017 Mustafakemalpaşa Çakallar Mahallesi Yardımlaşma Derneği'nin (ÇAK-DER) yeni yönetimi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Kurtulan'a ÇAK-DER'den ziyaret

06-02-2017 Mustafakemalpaşa Çakallar Mahallesi Yardımlaşma Derneği'nin (ÇAK-DER) yeni yönetimi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Mustafakemalpaşa Çakallar Mahallesi Yardımlaşma Derneği'nin (ÇAK-DER) yeni yönetimi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ocak ayındaki kongrede Çakallar Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanlığı'na seçilen Cemalettin Karaca ve yeni yönetimi, tanışma ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile görüştü.

Ziyarette konuşan ÇAK-DER Başkanı Cemalettin Karaca, 6 yıl önce kurulan derneğin başta eğitime destek ve kültürel etkinliklerin yanı sıra bir çok alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Karaca; " Çakallar Mahallesi özellikle yağlı güreşçileriyle tanınıyor. 30'a yakın pehlivanımız her yıl er meydanında Mustafakemalpaşa'yı temsil ediyor. 159 üyeli derneğimiz yeni bir oluşumla göreve başladı. Başta eğitim ve öğretim alanında gençlerimize maddi ve manevi katkı vereceğiz. Ayrıca güreşçilerimize de desteğimizi sürdüreceğiz.Kültürümüzü gençlerimize aktarmak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliği benimseyen bir kültürümüz var. Adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak genç nesillere miras bırakacağız. Belediye Başkanımıza derneğimizin faaliyetlerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum " dedi.

 

Derneklere destek

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise yöresel kültüre sahip çıkan derneklere her alanda destek verdiklerini söyledi.

Mahallelerin sorunlarına dönük çözüm çalışmaları yürüten derneklerin yerel yönetime kolaylıklar sağladığını dile getiren Başkan Kurtulan; " Dernekleri yaşatmak gönüllük ister. Bu gönüllü çalışmayı esas kılan Çakallar Derneği'ni kutluyorum.  Özellikle eğitim alanında ortaya konan özverili çalışmalar takdiri hak ediyor. Bu derneklerin burslarıyla eğitim gören çocuklarımız gelecekte kendilerine maddi ve manevi destek olan bu kuruluşlara daha çok sahip çıkacaktır. Sosyal dayanışmayı canlı kılacak her etkinlikte yanlarında olacağız. Bölgemizin kültürel güzelliklerini birlikte yaşatacağız " dedi.