Başkan Kurtulan'a BKK'dan ziyaret

05-05-2015 Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ı ziyaret etti. BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık ve üyeler,

Başkan Kurtulan'a BKK'dan ziyaret

Bursa Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ı ziyaret etti. BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık ve üyeler, Mustafakemalpaşa’da yer alan taş, mermer ve krom madeni sahalarının çalışma şekilleri ile çevreye verdiği zararlar hakkında incelemelerde bulundu. Sonuçları Başkan Kurtulan'la paylaşarak bilgiler veren BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık, ocaklarda yapılan çalışmaların ardından atıkların dinlendirilmeden derelere şarj edildiğini söyledi. Söğütpınar bölgesinde akan derelerin mermer atıkları nedeniyle bembeyaz aktığını belirten Sarıbıyık; “Bu bölgede bulunan su kaynakları özellikle tarımsal amaçlı kullanılıyor. Mermer tozu ve kimyasal maddeler içeren atıkların derelere bırakılması büyük tehlike arz ediyor. Durumun ciddiyetini yetkililerle  paylaşıyoruz. İl Çevre Müdürlüğü’nün acilen bu bölgede denetimlerini sıklaştırması gerekiyor” dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise BKK'nın çalışmalarından faydalanacaklarını söylerken; " Doğanın korunarak, çevre duyarlılığının sağlanması konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.