Başkan Kurtulan’a BEDFE’den ziyaret

31-12-2014 Erzurumlular Dernekleri Federasyonu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Kurtulan, Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyonu (BEDFE) Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları,

Başkan Kurtulan’a BEDFE’den ziyaret

Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyonu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Kurtulan, Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyonu (BEDFE) Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, Başkan Yardımcısı Ali Kaya, Karacabey Erzurumlular Derneği Başkanı Abdulkerim Şuva ve dernek üyelerinin katıldığı ziyarette misafirlerini makamında ağırladı.   ‘Bursa, ortak değerlerle büyüyor’   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, üniversite yıllarını Erzurum’da geçirdiğini, yöre insanının birçok konuda desteğini gördüğünü belirtti. Başkan Kurtulan; “ Erzurum, Türkiye tarihinin başat aktörleri arasında yer alıyor. İstiklal Savaşımızın mihenk taşı olan bu güzel şehir, insanlarıyla, kültürüyle ve ortaya koyduğu gelecek perspektifiyle takdiri hak ediyor. Bursa’da, bölgeyi kendi memleketi bilen Erzurumluların hayatın her alanında ortaya koyduğu değerlerle büyüyor. Bu kardeşlik, yüzyıllara dayanan paylaşma kültürüne ve dayanışmaya güç veriyor. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla tüm vatandaşlarımıza ayrım yapmadan koşuyoruz. Erzurumlular Federasyonu ile ortak çalışmalar yaparak, şehirlerarasında yeni ve güçlü kardeşlik ilişkileri, sosyal ve kültürel hayata renk katan faaliyetler yapmak hedefindeyiz. Mustafakemalpaşa’da da hatırı sayılır bir Erzurumlu camiası var. Bu derneği canlandırma çabasına destek vermek istiyoruz. Erzurumluklar Federasyonu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.   ‘Derneği birlikte canlandıracağız’   BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları ise Başkan Sadi Kurtulan’a ikinci kez seçildiği görevinde başarılar dileyerek, dernek olarak sosyal ve kültürel çalışmalarda desteğe hazır olduklarını söyledi. Bünyesinde 71 derneğin bulunduğunu BEDFE’nin Erzurum kültürünü Bursa’da yaşatmak ve diğer kültürlerle kaynaştırmak amacıyla kurulduğunu belirten Ömeroğullar; “ Bursa’da kalabalık bir Erzurumlu camiası var. Dernek olarak kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Mustafakemalpaşa’dan İnegöl’e, Orhangazi’den Orhaneli’ye kadar tüm hemşerilerimizin birbirleriyle tanışmaları ve yaşadıkları bölgelerde diğer yöre insanlarıyla olan ilişkilerini güçlendirmelerine çalıştık. Mustafakemalpaşa’da da birçok Erzurumlu yaşıyor. Belediye Başkanımızın da Erzurum’a yönelik bir bağlılığı var. Birlikte çalışarak buradaki derneğimizi de en kısa zamanda tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi. Ziyarette, BEDFE Başkanı Ömer Ömeroğulları Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a plaket takdim etti.