Başkan Kurtulan’a BALKANTÜRKSİAD’tan işbirliği ziyareti

09-04-2015 Sanayici ve İş Adamları Derneği BALKANTÜRKSİAD, 13-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Balkan Ticaret Fuarı öncesi Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi

Başkan Kurtulan’a BALKANTÜRKSİAD’tan işbirliği ziyareti

Balkan Sanayici ve İş Adamları Derneği BALKANTÜRKSİAD, 13-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Balkan Ticaret Fuarı öncesi Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı makamında ziyaret etti. BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Göler, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Sözeri ve Mümin Şentürk’ün katıldığı nezaket ziyaretinde, fuar hakkında Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a bilgiler verildi. Ziyarette konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Bursa’nın Balkanların en önemli şehri olduğunu ve bu doğrultuda BALKANTÜRKSİAD olarak çalıştıklarını belirtti.   ‘İşbirliği güç katacak’   Onur; “13-16 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da TÜYAP ile birlikte gerçekleştireceğimiz Balkan Ticaret Fuarı için Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret etmek istedik. Çok önemli bir fuar gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda fuar ile eş zamanlı olarak Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli destekleriyle 14-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında ‘2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni yapacağız. Bu uluslararası etkinliklerimize Türkiye’nin birçok şehrinden ve 12 Balkan ülkesinden 100’ü aşkın Belediye Başkanı ve satın alma yetkilileri ile akademisyenler katılacak.Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’a bu önemli etkinliğe verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Ziyaretçilerin hem fuarı hem de zirveyi takip etmelerinin sağlanacağını belirten Aytuğ; “Eş zamanlı yapacağımız fuar ve zirve büyük sinerji kazandıracak. Ayrıca, aynı günlerde tertipleyeceğimiz Balkan Haftası sosyal ve kültürel anlamda önemli bir etkinlik olacak. Balkan haftası çok yoğun programlarla geçecek. Balkanlar ve Rumeli bizim hep önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecek. Bu anlamda kim kendisini suyun ötesine yakın hissediyorsa veya Balkanlar ile ticari işbirliği halindeyse, o coğrafyada yatırımı varsa biz kendileriyle olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte Türkiye’nin zenginleşmesi yolculuğunda daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Esas olan, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Dün olduğu gibi yarın da camiamızın bütün olarak gönül gönüle yürüyeceğine eminim” dedi.   Kardeş şehirlere davet   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bir balkan göçmeni olarak bu etkinliklere elinden gelen katkıyı göstereceğini söyledi. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Balkanlarda bulunan kardeş şehirlerini bu etkinlikler kapsamında Bursa’ya davet edeceklerini belirten Başkan Kurtulan; “Balkanlarla kuracağımız iletişim çok önemli. BALKANTÜRKSİAD’a bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Balkanlarla Bursa arasında köprü olacak projelerde desteğe her zaman varız. Bu kapsamda bizler de kardeş şehirlerimiz olan Moldova Kıpçak Belediyesi, Bosna Hersek Mostar Belediyesi, Makedonya Likova Belediyesi ve Kosova Kamenica Belediyesi’ni Bursa’ya davet edeceğiz” dedi. Ziyaretin ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur tarafından Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a üzerinde BALKANTÜRKSİAD yazılı duvar saati hediye edildi.