Geri Dön

Başkan Kurtulan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarımızı unutmadı

08-03-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hazırlanan bir dizi etkinlikle ilçede yaşayan kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi 8 Mart

Başkan Kurtulan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarımızı unutmadı

08-03-2010 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hazırlanan bir dizi etkinlikle ilçede yaşayan kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi 8 Mart

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hazırlanan bir dizi etkinlikle ilçede yaşayan kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Sabah saat 09:00’da Cumhurluk Alanı Heykel Meydanı’nda başlayan törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Meclis Üyeleri Nuray Laçiner, Melahat Kamile İlhan, Belediye bayan personeli, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Mine Borazan ve Ak Parti kadın kolları üyeleri katıldı.

 

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Değerli varlıklarımız olan kadınlarımız bir gün değil her gün hatırlanmalı. 365 gün üreten kadınlarımızın günüdür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Başkan Kurtulan ve beraberindekiler daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığı binasına geçerek Ak Parti Kadın kolları üyeleri ile birlikte kahvaltı yaptı.

 

İLÇENİN EN YAŞLI BAYANLARINAZİYARET

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli ve Meclis üyeleri Nuray Laçiner, Melahat Kamile İlhan ilçenin en yaşlı iki bayanı olan 1914 doğumlu Fatma Kuru ve 1913 doğumlu Zehar Ödemiş’i evinde ziyaret etti. Fatma nine ve Ayşe nine ile sohbet eden Başkan Kurtulan, ninelerimize bu kadar uzun ömürlü ve sağlıklı bir hayatın sırrını sormayı da unutmadı. Kadın elinin değmediği hiçbir yerde güzelliğin de olmadığını belirten Kurtulan, dünya üzerinde kadınlarımızın öneminin çok büyük olduğunu belirtti. Yaşlı bayanlarımızla sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen ve anıları tazeleyen Başkan Kurtulan, ziyaretlerde çiçek takdim ederek “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

 

BAYAN PERSONELE ANLAMLI YEMEK

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde çalışan bayan personele öğle yemeği verdi.

Öğretmenevinde düzenlenen öğle yemeğine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Meclis Üyeleri Nuray Laçiner, Melahat Kamile İlhan ve çalışan bayan personel katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Başkan Kurtulan, “Türk kadını çalışkanlığıyla, üretme ruhu ve üretime verdiği katkılarıyla en değerli varlığımızdır. Sizler çalışma arkadaşlarımız ve baş tacımızsınız. Mustafakemalpaşa için sizlerin büyük bir önemi var. Çünkü Mustafakemalpaşa’ya hizmet eden bir kurum içinde yer alıyorsunuz. Mutlu olmak için önce yaptığınız işi seveceksiniz. Mustafakemalpaşa için neler yapabiliriz, birlikte düşünüp, birlikte üreteceğiz. Üretme düşüncesi olanların önünde hiçbir kuvvet engel tanımaz. Sizler benim Mustafakemalpaşa’ya bakan gözlerim, insanların beni gördükleri yüzlerisiniz. Mustafakemalpaşalılara gereken hizmeti ve güler yüzü göstereceğinize inancım tamdır. Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

 

BAYANLARDAN BAŞKAN’A BÜYÜK İLGİ

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan Dünya Kadınlar Günü’nde ilçede yer alan bazı kamu kurum ve kuruluşlarını da ziyaret etti. Çalışan bayan personele çiçek dağıtarak kadınlar gününü kutlayan Başkan Kurtulan’a bayanlar bu anlamlı jestinden dolayı teşekkür etti.

 

BAŞKAN KURTULAN PAZARTESİ PAZARI’NDA

Haftalık ihtiyaçlarını karşılamak için pazara çıkan bayanlar Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı karşılarında görünce şaşkınlık yaşadı. Elinde karanfillerle bayanları karşılayarak onların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Kurtulan aynı zamanda pazarcı esnafla da sohbet etti.