Geri Dön

Başkan Kurtulan 2 yılını anlattı

27-04-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, göreve gelişinin ikinci yılı nedeniyle Hande Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Kurtulan, ‘Mustafakemalpaşa Belediyesi

Başkan Kurtulan 2 yılını anlattı

27-04-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, göreve gelişinin ikinci yılı nedeniyle Hande Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Kurtulan, ‘Mustafakemalpaşa Belediyesi

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, göreve gelişinin ikinci yılı nedeniyle Hande Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Kurtulan, ‘Mustafakemalpaşa Belediyesi 2009-2011..” isimli dergide yazılı ve görsel olarak da bir araya getirdiği 2 yıllık icraatlarını anlattı ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

 

 

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, göreve gelişinin ikinci yılı nedeniyle Hande Otel’de Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Galip Çakmakçı’nın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Kurtulan, ‘Mustafakemalpaşa Belediyesi 2009-2011..” isimli dergide yazılı ve görsel olarak da bir araya getirdiği 2 yıllık icraatlarını anlattı ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Vadettikleri sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını belirten Başkan Sadi Kurtulan, yapımı hızla süren Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı Projesi’nde sona yaklaştıklarını ve ardından hızlı bir şekilde projenin diğer etaplarının yapımına başlayacaklarını söyledi.

     54 Bin kişinin emanetini taşıdığını kaydeden Başkan Kurtulan, “Seçimlerden önce vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz önemli projeleri neredeyse tamamladık, ancak bununla yetinmeyi düşünmüyoruz. Projeler tamam ama hizmete devam edeceğiz” dedi.

 

     Başkan Sadi Kurtulan Kurtulan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görevi devraldığımızda büyük bir altyapı sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Sorunu kökten çözmek hem çok uzun bir süreç, hem de büyük maddi kaynak gerektiren bir konuydu. Her yağmur yağdığında yollarda biriken sel suları hayatı felç ediyordu. Bu konuda büyük bir çalışma başlattık ve tüm giderleri robotla temizlettirdik. Bunun sonucunu da hemen ilk kış ayında gördük ve yaşanan, hayatı felç eden o su baskınları bir daha yaşanmadı ayrıca robotlar ve kameralı sistemle yürüttüğümüz bu alt yapı çalışmaları olumlu tamamlanınca bu robotlu temizlik sistemini bünyemize aldık ve bundan sonra da bu sistemle 4x4’lük çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Artık giderleri kendi robotumuzla temizleyeceğiz ve çevremizdeki belediyelere de bu konuda hizmet vererek artı gelir elde edebileceğiz. Bunun dışında doğalgaz hattı döşenen sokaklarımız başta olmak üzere tüm ara sokakları parke taşı ile döşemeye başladık. Bu konuda da iki yıl içerisinde büyük yol kat ettik ve en kısa zamanda da tüm sokaklarımız bu hizmet ile buluşmuş olacak. Karayolları Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Balıkesir ve Bursa caddelerini sıcak asfalt ile kapladık. Yıllardır 'yamalı bohçaya' dönen ana caddelerimiz artık pırıl pırıl. Elektrik idaresi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu iki caddem izdeki elektrik tesisatını yeraltına alacağız. Kaldırımdan yapılacak olan bu çalışma sonrasında da kaldırımlarımızı da elden geçireceğiz ve ana caddelerimiz Mustafakemalpaşa’ya yakışır şekilde olacak.”

 

     TÜMBÜLDEK TURİZM BÖLGESİ..

     Tümbüldek Kaplıcaları için yasal işlemlerin bitirilmesinin hemen ardından gerekli düzenlemeleri yaparak, tüm tesisi elden geçirdiklerini ve vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Belediye Başkanı Kurtulan; “Önümüzdeki dönemde buraya daha büyük yatırımlar yapılacak ve şu anda bunun çalışması içerisindeyiz. Köprü projemizi de bitirerek halkımızın kullanımına sunduk. Sosyal ve kültürel alanda da birçok çalışmaya imza attık. Dama'yı daha da geliştirdik ve bu konuda Marmara Belediyeler Birliği'nden birincilik ödülü aldık. Tatlıtop'u da geliştirerek sürdürdük. Suuçtu Şiir Akşamları’nın ilkinde şiir tutkunlarını buluşturduk.

EMITT Fuarı’na 2 yıl üst üste katılarak Mustafakemalpaşa Peynir tatlımızın ve ilçemizin tarihi ve turistik yörelerini tanıttık. Mehter Takımı'nı kurduk. Koromuz ve Halk Oyunları ekibimiz Balkanlarda birçok şehirde konserler verdi ve ilçemizin tanıtımına katkıda bulundu. Kardeş şehir anlaşmalarımızla dostluk köprüleri kurduk” diye konuştu.

 

     “BELEDİYE HİZMET BİNASI TAMAM”

     Gıda Bankası aracılığı ile geliri olmayan ve zor durumda olan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırdıklarını da söyleyen Başkan Kurtulan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En önemli projelerimizden birisi olan ‘Belediye Hizmet Binası Kent Meydanı' projemizin startını geçtiğimiz yıl sonunda verdik ve altı ay gibi kısa bir sürede ilk etap olan Belediye Hizmet Binası’nı hizmete sokma aşamasına geldik. Belediye Hizmet Binası’na geçer geçmez hemen projenin ikinci etabı için düğmeye basacağız. Tüm bu hizmetleri yaparken Belediye’nin mali tablosunu da eksilerden artılara geçirdik. Ayrıca, temelini bu yıl atacağımız Adliye Sarayı için arsa tahsisini gerçekleştirdik. Adliye Sarayı bittiğinde artık Mustafakemalpaşa’da Ağır Ceza Mahkemeleri de yer alacak. Söz verdiğimiz projeleri, hatta daha fazlasını hayata geçirmeye başladık. Bizim şu anda tek sıkıntımız zaman. Hedefimiz; Mustafakemalpaşa’yı el ele, gönül gönüle vererek daha yaşanır, daha çağdaş bir hale getirmek. Bunun için yola çıktık ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunu başaracağız.” 



.


.