Geri Dön

Başkan Kurtulan; “Yaşlılar hazinemizdir”

27-03-2012 ‘ 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla kutlandı.      Teknik ve Meslek Lisesi Halk Oyunları

Başkan Kurtulan; “Yaşlılar hazinemizdir”

27-03-2012 ‘ 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla kutlandı.      Teknik ve Meslek Lisesi Halk Oyunları

     ‘ 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla kutlandı.
     Teknik ve Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi ile Belediye Mehter Takımı’nın sahne aldığı etkinlikte konuşan Başkan Sadi Kurtulan, Büyük Önder Atatürk’ün ‘ Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin kıstasıdır’ sözünü hatırlatarak; “ Yaşlılarımız, en büyük hazinemizdir” dedi.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi, Dünya Yaşlılara Saygı Haftası’nda, ilçede yaşayan yaşlı vatandaşları unutmadı. Bu kapsamda Belediye Düğün Salonu’nda yaşlılar için özel bir kutlama programı düzenlendi.
     Etkinliğe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, daire amirleri ve davetliler katıldı.
     Törende yaşlı vatandaşlarla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yaptığı konuşmada; “ Zamanın bize en iyi öğrettiği şeylerden biri eninde sonunda yaşlılıkla tanışacağımızdır. Geleneklerimiz bizlere yaşlılara hürmet etmenin, onlara saygı göstermenin yüceliğini öğretti. Bu benzersiz duyguları gelecek kuşaklara taşıyarak; dünümüzün kahramanları, bugünümüzü borçlu olduğumuz büyüklerimizi her fırsatta her koşulda mutlu etmek boynumuzun borcudur. Milletimiz, tarihi boyunca büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Onların hayatını kolaylaştırmak için atılan her adım, hayatı kolaylaştırmak için kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşlandığımızda nasıl bir ortamda yaşamak istiyorsak, yaşlılarımıza şimdiden o ortamı sağlamamız gerekmektedir. Yaşlıların tecrübelerinden yararlanabilmek onları toplumsal yaşamdan koparmadan en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, hayatlarının bundan sonrasını sağlıklı ve mutlu geçirmeleri dileklerimle beraber minnet ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.
 
 
     Mehter Takımı gönülleri fethetti
 
     Etkinlikte Mustafakemalpaşa Teknik ve Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin hazırladığı folklor gösterileri sahnelendi. Öğrencilerin sergilediği oyunlar, kendilerini izlemeye gelen büyükler tarafından ilgi ile izlenirken, büyük alkış aldı.
     Yaşlılar Haftası dolayısıyla sahne alan Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı ise verdiği konserle gönülleri fethetti.
Mehter Takımı’nın verdiği konserin keyfini yaşayan yaşlı vatandaşlar, hep birlikte seslendirilen marşlara eşlik etti.
     Çeşitli ikramların sunulduğu kutlama programı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından 30 yılı aşkın süredir evli olan 20 çifte plaket verilmesiyle son buldu.  
 
.
.
.
.