Başıboş hayvanlar kısırlaştırılıyor

09-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi, “Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat” kampanyası çerçevesinde, ilçe sokaklarında başıboş olarak bulunan hayvanları kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarını başlattı.        Mustafakemalpaşa Belediyes

Başıboş hayvanlar kısırlaştırılıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, denge Veterinerlik firması ile yaptığı anlaşma çerçevesinde ilçe sokaklarında başıboş dolaşan hayvanları toplayıp kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları başlattı. Sokakları zabıta kontrolünde tek tek dolaşan ve başıboş hayvanları toplayan ekip, kısırlaştırma işleminin ardından ‘kuduz ve parazit’ aşılarını da yaptıktan sonra hayvanları tekrar aldıkları yere bırakıyor.

İşlemlerin başladığı ilk gün ekibi ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, çalışmalar sonucunda 200 başıboş hayvanın kısırlaştırılacağını ve aşılanacağını söyledi.

Bu etkinliğin her yıl genişletilerek devam edeceğini bildiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “İlk kez gerçekleştirilen kısırlaştır, aşıla ve yaşat kampanyasıyla sokak hayvanlarının yaşama tekrar döndürülmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda hayvan barınağı çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu sayede sokak hayvanları sorununa da çözüm getirmiş olacağız” dedi.

.