Geri Dön

Başarılı kursiyerler sertifikalarını aldı

30-11-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek edindirme eğitimleri kapsamına düzenlenen Budama ve Meyvecilik ile Hasta ve Yaşlı

Başarılı kursiyerler sertifikalarını aldı

30-11-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek edindirme eğitimleri kapsamına düzenlenen Budama ve Meyvecilik ile Hasta ve Yaşlı

     Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek edindirme eğitimleri kapsamına düzenlenen Budama ve Meyvecilik ile Hasta ve Yaşlı Refakatçi kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.
 
     ‘Kurslar altın bilezik’
 
     Törende konuşan Başkan Sadi Kurtulan, Türkiye’nin her geçen gün nitelikli iş gücüne sahip, donanımlı insanlara ihtiyaç duyduğunu söylerken, iş birliği içine giren birçok kurum ve kuruluşunda bu ihtiyaca cevap verecek meslek kazandırmaya yönelik çeşitli kurslar düzenlediklerini dile getirdi.
     Belediye, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 2012 yılı içerinde düzenlenen 8 farklı kursta 215 kursiyere sertifika verildiği belirten Başkan Kurtulan; “ Bu kurslar vatandaşlarımız için birer altın bilezik. Devletimiz şimdi çok bilinçli bir şekilde çalışarak nitelikli iş gücünü arttırmak için büyük fedakârlık gösteriyor. Asıl iş bu eğitimleri alan kursiyerlerimize düşüyor. Özellikle hasta ve yaşlı bakımında göreve çağırdığımız kursiyerlerimizden duyarlılık bekliyoruz. Ayrıca Mustafakemalpaşa’nın meyvecilik alanındaki potansiyeli düşünüldüğünde budamacılık kursunun da önemi ortaya çıkıyor. Biz 74 milyonluk bir aileyiz. Bu aile, güzel günleri çoğaltacak, kederleri de paylaşarak azaltacaktır. Belediye olarak insanlarımızın gelişimine katkı sağlayan meslek kurslarına, eğitim faaliyetlerine desteğimiz artarak sürecek. Eğitimin yaşı yoktur. Eğitimli, nitelikli insan gücümüzü birlikte artıracağız. Bu kurslarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
     Eğitimin, toplumun her kesiminin katkısıyla büyüyen bir faaliyet olduğunu dile getiren Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan ise imkânları bir araya getirip, kolektif çalışarak ihtiyaç duyulan eğitim ve meslek kurslarını yaygınlaştıracaklarını kaydetti.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev’de 2012 yılının son kursunu başarılı bir şekilde tamamladıklarını, kursiyerlerin Milli Eğitim’den onaylı ve her yerde geçerli olan sertifikalarla gelecekte çok iş göreceklerini söyledi.
     Törende, 3 ay süren eğitimlerin ardından Budama ve Meyvecilik ile Hasta ve Yaşlı Refakatçi kurslarını başarıyla tamamlayan 66 kursiyere sertifikaları protokol tarafından verildi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da törende, Budama ve Meyvecilik Kursu eğitmeni Cengizhan Türker’e yaptığı çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.
 
.
.
.
.
.