Balkan dağcıları Mustafakemalpaşa’da buluştu

18-11-2014 Dağcılık Federasyonu üyeleri, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a dostluk ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği’nin misafiri olarak

Balkan dağcıları Mustafakemalpaşa’da buluştu

Balkan Dağcılık Federasyonu üyeleri, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a dostluk ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği’nin misafiri olarak Bursa’ya dağ turizmini tanımak için gelen Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Makedonyalı 30 dağcı, ‘Balkan Dağcılar Buluşması’ kapsamında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Sporcu meslektaşlarıyla bir araya gelerek Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen ekip, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a da nezaket ziyaretinde bulundu. Dört Balkan ülkesinden gelen dağcıları Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa’daki dağcılık faaliyetlerinin son yıllarda arttığını söyledi.   ‘Dağ turizmini yaygınlaştıracağız’   Ülkeler arasında ekonomik ve kültürel alanda yaşanan gelişmelere paralel olarak spor alanında da güçlü bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Kurtulan şöyle konuştu; “ Türkiye ve Balkanlar arasında tarihi bağların en güçlü olduğu kentlerin başında Bursa geliyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bizlerde Balkan ülkeleri ile yapılan her türlü dostluk girişimini destekliyoruz. Önceki yıllarda; atletizm, yamaç paraşütü, downhill, dağ yürüyüşü ve oryantiring gibi alternatif sporları güzel ve etkili organizasyonlarla hayata geçirdik. Doğa sporlarının yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalarımızı bu dönemde daha da arttıracağız. Dağcılık alanında ideal bölgelerin başında gelen Mustafakemalpaşa’da Balkan ülkeleri sporcularını uluslararası organizasyonlarda misafir etmek istiyoruz. Sporda yaşanan birliktelik, kardeşlik ilişkilerine de güç katacaktır.” Ekip koordinatörü Macit Tunalı ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederek, Mustafakemalpaşa’da dağcılık alanında yapılacak etkinliklere katılarak, sporda işbirliğine katkı vermek istediklerini dile getirdi. Başkan Kurtulan, ziyaretin ardından Balkan ülkeleri sporcularına Mustafakemalpaşa’yı tanıtan hediyeler takdim etti.