Geri Dön

Balıkesir’de ‘Göçmen Çocuklar’ kongresi

20-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Göçmen Çocuk ve Şehir’ temasıyla organize edilen ’2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi’ne katıldı. Tüm dünyayı yakından ilgilendiren göçmen çocuk konusuna, yerel yönetimlerin, uzmanların ve akademisye

Balıkesir’de ‘Göçmen Çocuklar’ kongresi

20-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Göçmen Çocuk ve Şehir’ temasıyla organize edilen ’2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi’ne katıldı. Tüm dünyayı yakından ilgilendiren göçmen çocuk konusuna, yerel yönetimlerin, uzmanların ve akademisye

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Göçmen Çocuk ve Şehir’ temasıyla organize edilen ’2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi’ne katıldı.

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren göçmen çocuk konusuna, yerel yönetimlerin, uzmanların ve akademisyenlerin çözüm önerileri üretmeyi amaçladığı 2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından  düzenlenen etkinliğe; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Aslan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, UNİCEF yetkilileri, daire başkanları, bürokratlar ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de ilk ve tek olan Balıkesir Çocuk Köyü’nde gerçekleştirilen programda katılımcılar, klasik çocuk oyunları olarak adlandırılan sek sek (kaydırak), yakan top, mendil kapmaca, dokuz kiremit, halat çekme oyun alanlarını ziyaret etti.

Belediye başkanlarının çocuk oyunlarına katılması renkli görüntüler ortaya çıkardı.

 

‘Göçmenler kardeşimiz’

 

Göçmen çocukların sorunlarının ele alındığı 2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu coğrafyada kardeşlik bağları ve tarihsel birlikteliğin doğrultusunda üzerlerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını belirtti.

Başkan Uğur; ” Göçmen gençlerimizin eğitim hayatlarının tüm basamaklarının sağlıklı bir şekilde tamamlaması konusunu özenle takip edilmesi gerekmektedir. Çocuk işçilerin oluşmaması ve erken evliliğin önüne geçmek için Göçmen Çocuklarımızın Eğitiminin sağlıklı bir şekilde yürümesi çok önemlidir. Hatta temel ihtiyaçlar ve dil ile beraber en önemli öncelik çocuklarımızın eğitim süreçlerinin kesintiye uğramadan yürümesi ve sağlıklı bireyler olarak hayata dahil olmalarıdır. Çalıştayın son yıllarda tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir problematiği ele almasının anlamlı olduğuna inanıyor, burada yerel yönetimlerimizin, uzmanların ve akademisyenlerin işbirliği ve çözüm önerileri ile hem yeni bir farkındalığın hem de önemli kararların alınacağına inanıyorum” dedi.

 

‘Göçmen çocuklarımıza birlikte sahip çıkacağız’

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise her bir çocuğun cinsiyetine, yaşına, sosyal ve engellik konumuna, etnik kimliğine, göçmen olup olmadığına bakılmaksızın haklarına saygı duyulması ve öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Göçün getirdiği zorlukları yaşayan göçmen çocuklara sahip çıkmanın Türkiye için tarihsel ve toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Başkan Kurtulan; ” Ülkemiz bu konuda dünyaya örnek olan adımlar atıyor. Göçmen çocuklarımızın eğitimli, sağlıklı ve uyumlu bireyler olarak yetişmeleri için üzerimize düşen her katkıyı vermeye hazırız. Bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve tüm paydaşlara teşekkür ediyor, çalıştayın sağlıklı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.

2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nde etkinlik alanındaki belediyelerin stantlarını dolaşan katılımcılar, çalıştay kapsamında yapılan oturumlarda imcelemelerde bulundu.