Geri Dön

BAL-GÖÇ’ten ziyaret

06-02-2012 Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Mustafakemalpaşa Şube yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.      Başkan Kurtulan, BAL-GÖÇ Şube Başkanı

BAL-GÖÇ’ten ziyaret

06-02-2012 Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Mustafakemalpaşa Şube yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.      Başkan Kurtulan, BAL-GÖÇ Şube Başkanı

     Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Mustafakemalpaşa Şube yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.

     Başkan Kurtulan, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladığı ziyarette, Bursa’da 30 bine yakın üyesi ile faaliyet gösteren derneğin Balkanlar’dan Türkiye’ye bir köprü vazifesi gördüğünü kaydetti.

     Kendisinin de Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Balkanlar’dan gelen tüm göçmenlerin bu ülkenin bir parçası olma duygusu ile hareket ettiğini dile getirerek, Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’de yaşayan herkesin kardeş olduğunu vurguladı.

     Türkiye’nin Balkanlar ile önemli bağları olduğunu belirten Başkan Kurtulan; “ Türkiye olarak Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Benliğini ve kültürünü koruyarak bugünlere gelen soydaşlarımıza, son yıllarda farklı platformlarda yapılan etkin çalışmalarla sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin güçlü olması Balkanlar’daki soydaşlarımızın güçlü olması demek. Soydaşlarımızın sorunlarını çözecek her türlü projeye Belediye olarak katkı vermeye hazırız. Bu noktada BAL-GÖÇ önemli bir mihenk taşı. Daha sıkı bir dayanışma içerisinde ortak hareket edilerek, tüm faaliyetlere karşılıklı olarak destek verilmesini arzu ediyorum” dedi.

     Balkanlarda Türk kültürünün günümüzde de etkisini kaybetmeden sürdürebilmesi için birçok alanda faaliyetler yaptıklarını anlatan BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu ise bunun yanı sıra balkan göçmenlerinin sorunlarının çözümü içinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

     Bayramoğlu; “ Biz kamu yararına çalışan bir dernek olarak faaliyetlerimizi evrensel bir çerçevede yürütüyoruz. Bizim amacımız Balkanlar’daki insanlarımızın sesi olmaktır. Biz Balkanlar’da yaşayan insanlarımızın sorunlarına odaklanırken, ayrıca Bursalılık bilinci oluşturmaya da çalışıyoruz. Bu yönde yaptığımız çalışmalarda bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

.

.