BAL-GÖÇ’ten Başkan Kurtulan’a tebrik ziyareti

07-05-2014 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Balkanlarda yaşayan soydaşlara sahip çıkmak, ülkeler arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek ve tarihi mirası gelecek nesillere aktarmak

BAL-GÖÇ’ten Başkan Kurtulan’a tebrik ziyareti

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Balkanlarda yaşayan soydaşlara sahip çıkmak, ülkeler arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek ve tarihi mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılacak her türlü girişime destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Bursa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) yönetimi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a kutlama ziyaretinde bulundu. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, BAL-GÖÇ’ün misyonunu özümsemiş bir kuruluş olarak 29 yıldır önemli hizmetler yürüttüğünü, bir göçmen şehri olan Bursa ve Balkanlar arasında güçlü bir köprü görevi üstlendiğini belirtti.   ‘Soydaşlarımızın yanındayız’   Başkan Kurtulan; “ Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizi ‘evladı-ı fatihan’ olarak görüyoruz.  Soydaşlarımızın dilini, dinini, kültürünü özümseyerek yaşatabilmesini sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak son yıllarda bu hedefle önemli adımlar attık. Balkan şehirleri ile Mustafakemalpaşa arasındaki diyalog, karşılıklı sıcak iletişimler, ziyaretler, kardeş şehir ilişkileri sayesinde güçlendi. Yeni dönemde de bu hızla devam edecek. ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinin en güzide örneğini sergileyerek, BAL-GÖÇ’ün çalışmalarına desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.   ‘Ortak projeler kültürümüzü yaşatır’   BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a başarı dileklerinde bulunarak, Balkanlarda yapılacak ortak etkinliklerin artması arzuladıklarını söyledi. BAL-GÖÇ Başkanı Özkan; “  Yerel yönetimlerle ortak projelerde bir araya geldiğimiz sürece Balkanlarda yüzyıllardır yaşayan kültürümüz geleceğe taşınacaktır. Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’da Balkan coğrafyasına ayrı bir önem veriyor. Bu bizler için değerli bir imkân. Kamu hizmeti yapan BAL-GÖÇ, Balkanlarda yapacağı her etkinlikte Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin rehberi olmaya hazırdır. Birlik ve beraberlik içinde her gittiğimiz yere hoşgörümüzü götüreceğiz” dedi. Başkan Kurtulan ziyaretin ardından BAL-GÖÇ Başkanı Yüksel Özkan’a Atatürk tablosu hediye etti.