Geri Dön

BAL-GÖÇ'e yeni yönetim

11-10-2017 Mustafakemalpaşa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Şubesi'nin (BAL-GÖÇ) yeni yönetimi belirlendi.

BAL-GÖÇ'e yeni yönetim

11-10-2017 Mustafakemalpaşa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Şubesi'nin (BAL-GÖÇ) yeni yönetimi belirlendi.

BAL-GÖÇ'ün 4. Olağan Kongresi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, BAL-GÖÇ Genel Sekreteri Bestami Yenibahçe ve dernek üyelerinin katılımıyla Öğretmenevi'nde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığı'nı Fikri Kayabey, katip üyeliklerini ise Halide Dağdeviren ve Seher Çakır yaptı.

Gündem maddelerinin görüşülerek karar bağlandığı kongreye tek aday olarak giren

BAL-GÖÇ Başkanı Şemseddin Çelik, yapılan seçimlerde güven tazeledi.

80 üyenin tamamının oylarını alarak bu göreve tekrar seçilen Şemseddin Çelik yaptığı konuşmada, yeni dönemde daha aktif çalışmalarla Balkan göçmenlerine  ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

 

Çelik'te birlik mesajı

 

Dernek üyelerine teşekkür ederek birlik mesajı veren Çelik; " Kültürümüzü daha geniş kesimlere ulaştırmak hedefindeyiz. Gençlerimizi ve kadınlarımızı daha fazla bu çatının altında görmek istiyoruz. Yeni dönemde bunlarla birlikte eski göçmenleri tespit etme konusunda daha etkili çalışmalar yapacağız. Önceliklerimiz arasında derneğimize bir lokal kazandırmak var. Ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlere hız vererek Balkan göçmenleri camiası arasında güçlü bir köprü olacağız. Bu yönde yapacağımız çalışmalarda bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza ve BAL-GÖÇ Genel Merkezi'ne teşekkür ediyorum " dedi.

 

Başkan Kurtulan'dan BAL-GÖÇ'e destek

 

Kongreye katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise BAL-GÖÇ ile her zaman temas içinde olduklarını söyledi.

Balkanlarla Türkiye arasında artan ilişkilerin BAL-GÖÇ'e yeni sorumluluklar yüklediğini kaydeden Başkan Kurtulan; " Bursa, Balkan ülkeleri ile iletişimde öncü bir şehir. Son yıllarda sosyal ve kültürel bağlarla birlikte ekonomik alanda da bir gelişmenin yaşandığını görüyoruz. BAL-GÖÇ'e tüm girişimlerinde destek olmaya devam edeceğiz. Derneğin yeni yönetimine başarılar diliyorum" dedi.

Şemseddin Çelik başkanlığındaki BAL-GÖÇ Şubesi'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

Yüksel Çakır, Hafize Eren, Halil süleymanoğlu, Mediha Sezer, Ahmet Şen, Rıdvaniye Çelik, Fikri Kayabey, Nuray Yavuzel, Mehmet Arslan, Mehmet Aslan, Sevinç Çakırcalı, Erol Mutlu, Halide Dağdeviren, Mustafa Serbest.

Genel Merkez delegeliklerine ise Şemseddin Çelik ve Hüseyin Arslan seçildi.